ПУТИН ОБЈАСНИО МНОГЕ СТВАРИ: Русија се равна према добру и злу и Божијем начелу, а Запад – према профиту

ПУТИН ОБЈАСНИО МНОГЕ СТВАРИ: Русија се равна према добру и злу и Божијем начелу, а Запад – према профиту

23 октобра 2015

putin_mc24У чему је разлика између Русије и Запада – било је једно од питања постављених Владимиру Путину у међународном Валдајском дискусионом клубу.

Његов одговор је био (не)очекиван: „У основи нашег погледа на свет лежи представа о добру и злу, о вишим силама, о Божанском начелу. А у основи западног мишљења су – профит и прагматика”.

Одмах у наставку – имајући у виду САД – додао је: „Када у темељима данашње политике леже одређено месијанство и екслузивност – тешко је водити дијалог пристајући на те позиције јер би то било напуштање наших традиционалних вредности у чијој основи лежи равноправност свих људи пред Створитељом”.

Путин је ипак нагласио да се – и у таквим условима – могу тражити додирне тачке и да ће се Русија тако понашати.

Тема овогодишње Валдајске дискусије имала је више него симболичан назив „Рат и мир“, а Путин о њој – по оцени московског политичког аналитичара Петра Акопова – није говорио као неко ко са стране процењује (тешке) последице, већ као државник који учествује геополитичком рвању.

Зато је и упозорио друге учеснике, поготово оне на Западу: „Мене су пре 50 година лењинградске улице научиле правилу: ако си у опасности – ударај први“.

Притом је, нагласивши да се то односи на терористичку претњу са Блиског истока, прецизирао да је боље (против ње) ратовати на тужој него на својој територији, не чекајући да терористи дођу у Русију.

KOMENTARI4 коментара

 1. pravdaa says:

  Putin je neko ko je obdaren i od neba i sa zemlje zato je ovako pametan i oštro uman a "HRISTOS" ga vodi da spasi čovečanstvo.

 2. Momčilo says:

  Putinov odgovor je neočekivan utoliko, što se NITKO do sada nije usudio suprotstaviti Sjedinjenim Sotonističkim Državama i BESKRAJNO licemjernom Zapadu. Što se pravoslavnog svijeta tiče, u većini slučajeva smo uvijek bili spremni reći smradu da smrdi i da ne trebamo ničije savjete i "pomoć". Posebno ne besramne EU. SAD zaslužuju da ih proguta vlastito zlo. Doći će i onaj pedofilsko-sotonski Vatikan na red... a bogami i razvratni engleski polu-ljudi.

 3. stefan sendelbach says:

  Politika je kurva i to je bilo tako otkad je sveta

 4. Radomir says:

  Tako je brate Putine,svaka ti je rec na svom mestu,.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u