ПУТИН ОБЈАВИО РАТ ВЛАДАРИМА СВЕТА: „Код нас нећете продавати ГМО“

ПУТИН ОБЈАВИО РАТ ВЛАДАРИМА СВЕТА: „Код нас нећете продавати ГМО“

22 марта 2019

Русија је спремна да постане највећи светски добављач органске хране која се узгаја природно, након што се прошлог лета супротставила генетски модификованим семенкама вештачке хране, рекавши да је “изабрала другачији пут”.

Одлука се заснива на здравом скептицизму, јер је Русија коначно доказала да се ГМО (генетски модификовани организми) нису показали као безбедни за дугорочну конзумацију.

Земља је изразила забринутост због утицаја вештачке хране и њихових повезаних пестицида на животну средину, што често изазива непоправљиву штету драгоценим ресурсима Земље, извештава еуропеансwорлдwиде.wордпресс.цомРусија се одбацивањем модификоване хране издвојила од многих других нација које су тиме профитирале. У теорији и пракси, Руска Федерација је недвосмислено доказала да лабораторијска храна није неопходна за преживљавање људи, у шта је биотехнолошка индустрија уверила људе.

„Не само да је ми можемо јести (природне намирнице), већ и узимајући у обзир нашу земљу и воду, што је посебно важно, ресурси Русију могу учинити највећим светским добављачем здраве, еколошки прихватљиве и квалитетне хране, која одавно недостаје неким западним произвођачима ”, рекао је руски председник Владимир Путин. Русија заправо цени своје ресурсе; “Нарочито зато што потражња за таквим производима на глобалном тржишту расте”, додао је он.

Продаја органске хране се више него утростручила у периоду од 2004. до 2014. године, повећавши се са 11,6 милијарди долара продаје на скоро 36 милијарди долара, саопштено је из Удружења за органску трговину. Глобално, очекује се да ће продаја органске хране и пића достићи 104,5 милијарди долара, у односу на само 57,2 милијарде долара у 2010. години.

Замах који стоји иза потражње потрошача за чистијом и здравијом храном је незаустављив. Генетски модификована храна на бази ГМО не задовољава пропаганду. Они штете околини и ми једноставно не знамо здравствене последице њихове конзумације. Биотехнолошке индустрије нису успеле да преокрену негативно јавно мишљење о ГМО. Једноставно постоји много више науке која подржава јавно узнемирење настало због модификоване хране.

Русија одбија да увози храну на бази ГМО-а. Међутим, у корпоративном Западу заснованом на профиту, постоји потреба да се буде пажљив при куповини како би се избегла франкенштајн храна .

“За разлику од САД-а, Русија је дубоко забринута у вези са безбедношћу био-модификованих намирница и одлучила је да примени проширени мораторијум на њихову употребу, јер се окреће другим, безбеднијим технологијама, које не доводе до ризика од урођених дефеката, ендокриних поремећаја, и рака”.

“Русија процесуира оне који крше њене природне протоколе за производњу хране и обећава да ће произвести најчистију храну на свету”, рекао је заменик премијера Русије Аркадиј Дворкович на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу и додао да земља неће користити те технологије како би повећала приносе у пољопривреди, надовезивајући се на Путинову декларацију о заштити Руса од ГМО-а.

Он (Путин) се не плаши да задржи и оне који су ухваћени да крше закон. Произвођачи хране укључени у нејасно означавање хране која садржи ГМО могли би се суочити са новчаним казнама, наводи се у чланку објављеном у часопису Цоммон Гроунд из јануара 2016. године.

У јануару 2015. године Путин је потписао закон о административним прекршајима Руске Федерације, укључујући и нови члан којим се утврђује одговорност за кршење обавезних услова за означавање прехрамбених производа који садрже ГМО. Предлог закона који је доставила Федерална служба за надзор и заштиту потрошача намеће новчане казне за нејасне ознаке на прехрамбеним производима који садрже генетски модификоване састојке “, наводи Цоммон Гроунд. Kао резултат тога, руски прехрамбени производи ће бити “једни од најчистијих на свету”, рекао је Дворкович.

Руска копнена површина је довољно велика да производи органску храну безбедно и чисто без потребе за канцерогеним хербицидима као што је раундап. Направљен од Монсанта, највећег добављача семена на свету, раундапов примарни састојак је глифосат; хемикалија коју је Светска здравствена организација прошле године прогласила канцерогеном.

Око 2,6 милијарди фунти ове “вероватно” канцерогене хемикалије је попрскано по америчким усевима током последње две деценије – опасност по људско здравље и животну средину коју нећете наћи у Русији.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI4 коментара

  1. samostalan says:

    Tako je, udri ih po labrnji, neka Zapad to jede kad je tako dobro.

  2. doktrina soka says:

    Nije Bog badava Rusji dao najvecu zemlju na svetu.

  3. Budi Bog s nama says:

    To isto smo mogli i mi jer smo imali potencijale i resurse, sada je potrebno vremena da se obnove ali po ugledu na Rusiju, svakako to treba i učiniti. Problem je što naša demokratija prodaje svoju zemlju stranim zagađivačima, i što primenjujemo takozvane evropske standarde o gmo iako nismo prihvaćeni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u