ПУТИН ОБЈАСНИО зашто Русија није спречила бомбардовање СРЈ 1999. године!

ПУТИН ОБЈАСНИО зашто Русија није спречила бомбардовање СРЈ 1999. године!

4 децембра 2016

putin-r4g546

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да су пропали покушаји успостаљања униполарног света и да се равнотежа у међународним односима полако враћа, а као пример деловања само једног центра моћи навео је бомбардовање некадашње Југославије.

– То је неизбежно. Пропали су покушаји да се направи униполарни свет. Већ живимо у другачијем добу. Русија је увек инсистирала на томе да упоредо с одбраном својих интереса, морамо да поштујемо интересе других. Тако ћемо градити односе с колегама – казао је председник Русије у интервјуу телевизији НТВ.

Путин је прокоментарисао то што је Запад често остајао глув на став Москве о покретању војних сукоба, на пример током „незаконитог бомбардовања Југославије од стране НАТО“ 1999. и војних операција Северноатлантске алијансе у Босни и Херцеговини 1995.

– Одговор је веома једноставан: слушали су само снажне гласове… Ситуација се мењала. И мислим да никоме више није тајна да многи наши партнери сада радије прибегавају поштовању међународног права јер се равнотежа у свету успоставља – рекао је Путин.

KOMENTARI4 коментара

 1. NEŠO says:

  Mnogaja leta za Vladimira Vladimiroviča Putina!

 2. Cp6a says:

  Председниче Путин, кад су западни монструми у форми, они убијају по целом свету, а православље искорењују огњем и мачем. Али кад нису у форми, они се примире, сређују кућу, множе се, уче, тихо се спремају за будућа освајања, чувају новозаузете територије и пуна им уста мира и сарадње. То је историјски добитничка комбинација, а наша је губитничка. Молим Вас да са Вашим тимом порадите на томе да се то промени.

 3. marinko says:

  jelcin je primijo pare od klintona da suti to i ptica zna na grani eto zato nije niko zaustavijo brisel i naciste

 4. vlada says:

  I tako se glupi zapad uspavao,Sve se moze pobediti sem vremena,spavali spavali kad eto ti Putina,stara prica. Amin Boze !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u