ПУТИН ПОСЛАО ЈАСНУ ПОРУKУ АГРЕСОРИМА: „Kо год на нас крене мачем, НЕСТАЋЕ ОД МАЧА“

ПУТИН ПОСЛАО ЈАСНУ ПОРУKУ АГРЕСОРИМА: „Kо год на нас крене мачем, НЕСТАЋЕ ОД МАЧА“

10 марта 2020

Русија је спремна да одговори било ком агресору који се усуди да понови напад какав је нацистичка Немачка извела на Совјетски савез, изјавио је руски председник Владимир Путин у интервјују агенцији Тас с у оквиру пројекта „20 питања Владимиру Путину“.

Kоментаришући популарну налепницу за аутомобиле са слоганом „Можемо то да поновимо“, он је подсетио на познати цитат Александра Невског: „Kо год на нас крене мачем, нестаће од мача“.– Совјетски Савез је био изложен ужасном, неопростивом нападу нацистичке Немачке. Изгубили смо 27 милиона људи, Ниједна земља у свету није претрпела тако огроман губитак. Зато, ако се ико усуди да покуша нешто слично, ми ћемо то поновити – истакао је Путин.

Напоменуо је да Русија то никада није желела, нити ће икада желети.

Он је подсетио на још један слоган у вези са обележавањем Дана победе који гласи „Деда, хвала ти за победу“.

Фраза „Можемо то да поновимо“, постала је позната након што ју је совјетски војник исписао на једном од стубова зграде Рајхстага у мају 1945.

Графит је много пута фотографисан, али није опстао јер се верује да је исписан кредом.

Аутор поруке је остао непознат.

KOMENTARI4 коментара

 1. Gojko says:

  Sta ce on i oni da Ponove? Ubijanje jos 30 miliona Rusa? Zasto smo mi Sloveni tako glupi i ne vidimo dalje od nosa? Korak po korak pobise nas i istrebise ko Aboridzine i mi kao nesto gordi na "pobede" ne moze nam niko nista... bla bla...

  • Baki says:

   Jok, sedi i čekaj sablju zavrat !

  • Miraš says:

   Ova poruka služi za odvraćanje od napada jer Rusija danas znamo da je prilično naoružana. Tvoj komentar o novom ubijanju 30 miliona Rusa stvarno nema smisla. A Sloveni to je nešto drugo. Sloveni prilično lako medjusobno se posvadjaju i zarate, ponašaju se gore nego razbijena banda, pa u skladu sa tim toliko su i srećni razni slovenski narodi.

  • test01 says:

   Niste shvatili poentu, „Možemo to da ponovimo“ je napisano na zgradi u Rajhstagu sto znaci da je poruka za Nemce ali ovaj put Rusi ne treba da dozvole da se vodi ikakav konvencionalni rat na njihovoj teritoriji i zato je to Putin i izjavio. Imaju nuklearke i druga strana zna da mac ima dve ostrice! Po obicaju i ako nesto pokusaju koristice proxy drzave i teroriste kao i u Siriji...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u