ПУТИН ПОСЛАО ЈАСНУ ПОРУKУ АГРЕСОРИМА: „Kо год на нас крене мачем, НЕСТАЋЕ ОД МАЧА“

PUTIN POSLAO JASNU PORUKU AGRESORIMA: „Ko god na nas krene mačem, NESTAĆE OD MAČA“

10 marta 2020

Rusija je spremna da odgovori bilo kom agresoru koji se usudi da ponovi napad kakav je nacistička Nemačka izvela na Sovjetski savez, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin u intervjuju agenciji Tas s u okviru projekta „20 pitanja Vladimiru Putinu“.

Komentarišući popularnu nalepnicu za automobile sa sloganom „Možemo to da ponovimo“, on je podsetio na poznati citat Aleksandra Nevskog: „Ko god na nas krene mačem, nestaće od mača“.– Sovjetski Savez je bio izložen užasnom, neoprostivom napadu nacističke Nemačke. Izgubili smo 27 miliona ljudi, Nijedna zemlja u svetu nije pretrpela tako ogroman gubitak. Zato, ako se iko usudi da pokuša nešto slično, mi ćemo to ponoviti – istakao je Putin.

Napomenuo je da Rusija to nikada nije želela, niti će ikada želeti.

On je podsetio na još jedan slogan u vezi sa obeležavanjem Dana pobede koji glasi „Deda, hvala ti za pobedu“.

Fraza „Možemo to da ponovimo“, postala je poznata nakon što ju je sovjetski vojnik ispisao na jednom od stubova zgrade Rajhstaga u maju 1945.

Grafit je mnogo puta fotografisan, ali nije opstao jer se veruje da je ispisan kredom.

Autor poruke je ostao nepoznat.

KOMENTARI4 komentara

 1. Gojko says:

  Sta ce on i oni da Ponove? Ubijanje jos 30 miliona Rusa? Zasto smo mi Sloveni tako glupi i ne vidimo dalje od nosa? Korak po korak pobise nas i istrebise ko Aboridzine i mi kao nesto gordi na "pobede" ne moze nam niko nista... bla bla...

  • Baki says:

   Jok, sedi i čekaj sablju zavrat !

  • Miraš says:

   Ova poruka služi za odvraćanje od napada jer Rusija danas znamo da je prilično naoružana. Tvoj komentar o novom ubijanju 30 miliona Rusa stvarno nema smisla. A Sloveni to je nešto drugo. Sloveni prilično lako medjusobno se posvadjaju i zarate, ponašaju se gore nego razbijena banda, pa u skladu sa tim toliko su i srećni razni slovenski narodi.

  • test01 says:

   Niste shvatili poentu, „Možemo to da ponovimo“ je napisano na zgradi u Rajhstagu sto znaci da je poruka za Nemce ali ovaj put Rusi ne treba da dozvole da se vodi ikakav konvencionalni rat na njihovoj teritoriji i zato je to Putin i izjavio. Imaju nuklearke i druga strana zna da mac ima dve ostrice! Po obicaju i ako nesto pokusaju koristice proxy drzave i teroriste kao i u Siriji...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *