ПУТИН ПРЕД ВЕЛИКОМ ОДЛУКОМ: Ово би могло да уздрма Америку

ПУТИН ПРЕД ВЕЛИКОМ ОДЛУКОМ: Ово би могло да уздрма Америку

1 августа 2019

Америка од 2. августа престаје да поштује Споразум о ракетама средњег и кратког домета!

Распоређивање америчких ракета у Европи које су раније биле забрањене Споразумом о ракетама средњег и кратког домета изазваће симетричан одговор Русије, изјавио је заменик шефа дипломатије Русије Сергеј Рјабков.Дипломата није навео могуће географске тачке где Москва може распоредити нуклеарне балистичке ракете копненог базирања, али је навео да ће кључни фактор бити „време долета“.

– Ипак се надам да ће сурова реалност која ће ступити прекосутра уразумити људе који се још увек, по мом мишљењу, играју са европском и глобалном безбедношћу – нагласио је Рјабков.

Раније је Вашингтон потврдио да ће од 2. августа себе сматрати слободним од обавеза из Споразума о ракетама средњег и кратког домета. Москва је донела сличну одлуку.

Међутим, председник Русије Владимир Путин је 2. фебруара ове године изјавио да Москва неће размештати ракете средњег и кратког домета на копну, све док се у одговарајућим регионима не појаве америчке ракете сличне класе.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. A akoM says:

    Koja sreća za Europu!Ona to zna,ali nesmije zucnuti!Ali koja sreća i za USA!Ali to ona nezna!Zato to i radi i laprda!Za Rusiju neću ništa reći,jer ona zna što to znači i za nju i za sve njih i svijet,i to i kaže!Pa nemam potrebe ja!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u