ПУТИН ПРОГОВОРИО О ИЗБОРИМА: Запад ће пасти у депресију

PUTIN PROGOVORIO O IZBORIMA: Zapad će pasti u depresiju

21 juna 2020

Predsednik Rusije Vladimir Putin nije isključio mogućnost da se kandiduje za predsednika u slučaju da se usvoje ustavni amandmani.

„Nisam još ništa odlučio. Ne isključujem mogućnost toga. Ako se to pojavi u Ustavu, postoji mogućnost za kandidovanje. Videćemo“, rekao je Putin u intervjuu za televiziju „Rusija 1“.Šef države je, pri tome, pozvao sve zvaničnike da mu već sada ne traže naslednika, već da se bave svojim poslom. „Treba raditi, a ne tražiti nassednike“, rekao je on.

„Reći ću potpuno otvoreno: ako se to ne dogodi (usvajanje odgovarajućeg amandmana Ustava), za dve godine, to znam iz sopstvenog iskustva, umesto normalnog ritmičkog rada na mnogim nivoima vlasti počeće potraga za mogućim naslednicima“, objasnio je predsednik.

Putin je objasnio i da politički sistem zemlje ne treba da se oslanja samo na šefa države, već da ima mnogo tačaka oslonca i da se razvija zajedno sa društvom.

On je dodao da je to razlog što je predložio izmene Ustava.

„Život se promenio i zahteva određenu reakciju. Tačno je da se, možda, ne može sve formulisati u osnovnom zakonu. Ali, izuzetno je važno razmišljati o problemima koje postavljate i, ukoliko je moguće, odraziti ih u osnovnom zakonu“, zaključio je predsednik Rusije.

Ranije je odlučeno da će glasanje o izmenama Ustava Ruske Federacije biti održano 1. jula.

Predsednik Rusije je u januaru 2020. godine predložio niz izmena u osnovni zakon zemlje koji će ovaj dokument učiniti usklađenijim sa savremenim potrebama. Posle rasprave radne grupe o izmenama Državna duma Rusije je 11. marta usvojila predlog zakona koji je dao Putin. Istog dana predlog je odobrio Savet Federacije. Nakon toga ruski predsednik potpisao je ukaz kojim se nalaže da glasanje o izmenama Ustava bude 22. aprila, ali je ovaj datum kasnije odložen zbog pandemije virusa korona.

KOMENTARI3 komentara

  1. šiško says:

    Za Rusiju bi bilo jako dobro da Putin ostane na mestu predsednika i u narednim godinama, a čini mi se da ni njemu to ne bi bilo preveliki teret, naravno ako ga zdravlje dobro služi. Mislim da je stekao tako dobar uvid u zbivanja u svetu i Rusiji da veliki deo posla može obavljati gotovo rutinski. Svako novi ko bi došao izgubio bi mnogo vremena na uhodavanje, a Rusija nema vremena za gubljenje. Sad je trenutak da konačno zauzme mesto koje joj pripada u svetu i krene da još intenzivnije poboljšava standard stanovništva. S naše strane, posle Jeljcina ne možemo biti sigurni kakav kurs bi mogao zauzeti neki novi čovek na čelu Rusije, pa je i u našem interesu da se Putin ponovo kandiduje.

  2. Čist je ko Suza says:

    U Rusiji ne postoje parlamentarni izbori, to je poznato još od Jeljcina, već sam zvanični predsednik bira svog naslednika po svom izboru i odluci. Putin još nije našao svog zamenika osim sebe samog. Bogu hvala zdrav je i čio i još ima mastila u penkalu, tako da će još puno stranica istorije da napiše, možda i do posletka ovog veka i sveta. Ako i postavi nekog svog pomoćnika iz pozadine će da šara. Zapadna Zver je mnogo osilila gde god zine bljuje vatru i pali kuće, Putin mora da ide za njom i da gasi vatru. Kao u "Malom Princu". A kao što vidite i on sam sve o tome i priča.

  3. evandjelist says:

    Da u Rusiji postoje parlamentarni izbori kao u Srbiji bilo bi krvi do kolena, a zavladali bi mafijaši i strani plaćenici i takmičili bi se u rasturanju čitave zemlje. To je zamalo i krenulo počev od Gorbačova, ali se jedva nekako zaustavilo zahvaljujući opet Putinu. Mi to nismo uspeli zato kod nas vlada sve ovo gore navedeno. Ko će našu propast da zaustavi? Supermen sa planete Kripton? Zapravo neko mnogo bolji, doći će sa vojskama nebeskim da pravedno vlada i Njegovom carstvu neće biti kraja, to je Gospod naš i Spasitelj Isus Hristos koji dolazi blgosloven u ime Božije. Sveto Pismo ovo opisuje a mi ćemo biti živi svedoci svemu tome. "Kao munja koja se prolama sa istoka, doći će sa mirijadama vojske nebeske." Neka je blagosloven Onaj koji dolazi u ime Božije. I tada će svako od nas da dobije po delima svojim. Ni po babu ni po stričevima, već po pravdi Boga jedinoga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *