ПУТИН: Русија не шаље војнике ван својих граница, док ви…

ПУТИН: Русија не шаље војнике ван својих граница, док ви…

22 августа 2018

Русија и Финска су изразиле обострану заинтересованост за јачање безбедности на северу Европе, саопштио је председник Русије Владимир Путин на састанку са председником Финске Саулом Нинистеом у Москви.

„Изражена је обострана заинтересованост за сарадњу на јачању стабилности и безбедности на северу Европе“, рекао је Путин.„Русија је подржала предлог председника Финске о повећању нивоа безбедности током летова изнад Балтика“, нагласио је руски лидер.

Он је додао да је Русија спремна да разговара са НАТО-ом о летовима војних авиона, али Алијанса то одбија.

„То је неконструктивни став који ће се, надамо се, променити“, додао је руски лидер.

Путин је током састанка подсетио финског колегу да Русија не шаље своје војне контингенте ван својих граница, ка државама НАТО-а, док се са друге стране инфраструктура Алијансе помера према руским границама.

Он је истакао да Москва мора да реагује на појаву елемената НАТО-а код руских граница јачањем сопствене инфраструктуре.

Коментаришући ситуацију у вези са изградњом „Северног тока 2“, руски председник је рекао да је тај пројекат потребан Европи, јер су захтеви за гасом на старом континенту све већи.

„Сопствени ресурси у европским земљама, Норвешкој, Великој Британији и другим земљама се исцрпљују. То је просто чињеница“, навео је руски лидер.

Он је додао да је Русија најоптималнији испоручилац гаса за европску економију, узимајући у обзир обим и растојање.

Путин је током разговора захвалио финском колеги на организацији руско-америчког самита у Хелсинкију који је он назвао корисним. Он је назвао нове америчке санкције Русији контрапродуктивним и бесмисленим.

Председници Русије и Финске су разговарали и о решавању кризе у Сирији и на истоку Украјине.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Velika Metla says:

    Сва ваша прича о наци-америчкој неправди је узалудна! Они,наци-америка,су дали себи за право да могу да раде шта год пожеле на овоме дуњалуку! Ако нисте истог мишљења као они онда вам остаје да их и војним путем разуверите! Ниједан други начин,осим да добију по лајавој њушци,ту не помаже до војном силом и ударити их по њокалици!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u