ПУТИН: Руска војска никад није била јача!

ПУТИН: Руска војска никад није била јача!

9 новембра 2015

Putin weapon 054Руски председник Владимир Путин оценио је да је операција у Сирији показала да је борбена готовост руских оружаних снага порасла.

– Благовремене мере су појачале борбену готовост и способност наших оружаних снага. То се добро види у антитерористичкој акцији коју водимо на захтев сиријског руководства – казао је Путин на конференцији, посвећеној стању и одбрамбено-индустријском комплексу, преноси ТАСС.

Он је указао на стабилан рад руског одбрамбено -индустријског комплекса, који снабдева оружане снаге напредним ракетним системима и вишенаменским нуклеарним подморницама, као и површинским бродовима.

Путин је најавио да ће флота борбених авиона и снаге противваздушне одбране бити надограђене, као и оружје и опрема за копнене и ваздухопловне снаге. Пема његовим речима, изненадне провере и војне вежбе су потврдиле високу борбену готовост оружаних снага, а најважнија вежба је била „Центар 2015.“

Очигледно је да ће закључци и предлози, донети на основу резултата вежби, послужити као основа за планове изградње и развоја оружја и услуга војних снага, у периоду од 2016. до 2020. године, казао Путин.

– Стабилност у одбрамбеној индустрији је важна подршка националној економији у целини и сектору који запошљава стотине хиљада људ – додао је он.

– Технолохија у области одбране је веома важна за интегрисани развој целе економије и за одржавање социјалне стабилности – казао је председник, напомињући да та индустрија запошљава много врхунских стручњака са члановима њихових породица.

KOMENTARI2 коментара

  1. marko says:

    moc rusije ovisi i vojsci i to treba uvek odrzavati buducnost nosi golemu neizvesnot bez vojske svaka drzava bi bila unistena

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u