ПУТИН: Руска војска никад није била јача!

PUTIN: Ruska vojska nikad nije bila jača!

9 novembra 2015

Putin weapon 054Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je da je operacija u Siriji pokazala da je borbena gotovost ruskih oružanih snaga porasla.

– Blagovremene mere su pojačale borbenu gotovost i sposobnost naših oružanih snaga. To se dobro vidi u antiterorističkoj akciji koju vodimo na zahtev sirijskog rukovodstva – kazao je Putin na konferenciji, posvećenoj stanju i odbrambeno-industrijskom kompleksu, prenosi TASS.

On je ukazao na stabilan rad ruskog odbrambeno -industrijskog kompleksa, koji snabdeva oružane snage naprednim raketnim sistemima i višenamenskim nuklearnim podmornicama, kao i površinskim brodovima.

Putin je najavio da će flota borbenih aviona i snage protivvazdušne odbrane biti nadograđene, kao i oružje i oprema za kopnene i vazduhoplovne snage. Pema njegovim rečima, iznenadne provere i vojne vežbe su potvrdile visoku borbenu gotovost oružanih snaga, a najvažnija vežba je bila „Centar 2015.“

Očigledno je da će zaključci i predlozi, doneti na osnovu rezultata vežbi, poslužiti kao osnova za planove izgradnje i razvoja oružja i usluga vojnih snaga, u periodu od 2016. do 2020. godine, kazao Putin.

– Stabilnost u odbrambenoj industriji je važna podrška nacionalnoj ekonomiji u celini i sektoru koji zapošljava stotine hiljada ljud – dodao je on.

– Tehnolohija u oblasti odbrane je veoma važna za integrisani razvoj cele ekonomije i za održavanje socijalne stabilnosti – kazao je predsednik, napominjući da ta industrija zapošljava mnogo vrhunskih stručnjaka sa članovima njihovih porodica.

KOMENTARI2 komentara

  1. marko says:

    moc rusije ovisi i vojsci i to treba uvek odrzavati buducnost nosi golemu neizvesnot bez vojske svaka drzava bi bila unistena

  2. Fred says:

    Putin je CAR!!! :-D

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *