ПУТИН У ИНТЕРВЈУУ ЗА АМЕРИЧКЕ МЕДИЈЕ данас поново шокирао Запад и Америку!

ПУТИН У ИНТЕРВЈУУ ЗА АМЕРИЧКЕ МЕДИЈЕ данас поново шокирао Запад и Америку!

3 марта 2018

Русија може искористити нуклеарно оружје само одговарајући на нуклеарни удар или ако би дошло у питање само постојање земље – изјавио је Владимир Путин.

Он је у интервјуу америчком телеканалу NBC додатно објаснио, одговарајући на питање Меган Кели може ли се догодити да Москва на ненуклеарни напад одговори нуклеарним оружјем:

Дакле: постоје само две ситуације које нас могу натерати да применимо нуклеарно оружје – нуклеарни напад на Русију и реална претња самом постојању наше земље и државе“.

Кели је посебно интересовало: да ли је све што је руски лидер продемонстрирао „тек компјутерска симулација или реално ново оружје“. Његов одговор је био:

„Све је реално. Сво то оружје се добро показало на тестирањима. Сваки наш нови систем лако заобилази целу противнички противракетну одбрану. Наравно, неки од система ће још бити дорађивани и дотеривани. Други су већ испоручени Оружаним снагама и налазе се на борбеном дежурству“.

Упитан да ли у Русији већ постоје интерконтиненталне ракете са атомским енергетским блоковима за које је навео да су успешно тестирани, Путин је рекао:

„Све пробе су биле успешне. Само, ти системи су на различитим нивоима спремности. Неки су, као што сам рекао, већ на борбеном дежурству у одговарајућим јединицама“.

У наставку је посебно нагласио:

„С обзиром на могућности нашег најновијег наоружања, Сједињене Државе су средства својих пореских обвезника – потрошена на системе противракетне одбране – напросто улудо потрошиле. А ми смо Сједињеним Државама предлагали да заједно направимо систем ПРО, али је то Вашингтон одбио“.

Упитан – треба ли његов наступ пред Федералном скупштином сматрати „објавом новог хладног рата“ – председник Руске Федерације је узвратио:

„Људи који тврде да је моја посланица објава новог хладног рата не баве се аналитиком већ пропагандом“.

Поводом питања – да ли су САД и Русија ступиле у трку у наоружању – рекао је:

„Трка у наоружању је почела када је Вашингтон објавио да САД иступају из споразума о противракетној одбрани. Само, нас нико неће увући у трку у наоружању какву неки прижељкују“.

KOMENTARI6 коментара

 1. jagoda says:

  Kao i uvek na visokom nivou odmereno,hladne glave i diplomatic. Svaka čast predsedniče.

 2. MILIJA SUZOVIĆ says:

  BRAVO PREDSEDNIČE !

 3. TOPOLJ says:

  САД су скренуле. Тај су пут саме изабрале.Заједно са њима и магарчине које тај пут у стопу прате.Даље нема назад.Толико би требало да знају.Једном давно,на једном сајту сам написао:"да ће се Русија америчким битангама реванширати за деведесете".Ево,управо је то ово вријеме.На дијелу је тиха маскировка,легендарна "војна обмана".Само,то идиоти на Западу тешко могу да разумију.Они су већ отписани.Збогом Западе.Ти осим пакла бољу судбину и не заслужујеш.

 4. ARTILJERAC says:

  Каква некултура америчке прангије, доћи да интервјуишеш најпаметнијег политичара на свету у ципелама са отвореним прстима за вечерњи излазак. То говори о томе каква је америчка нација настала на геноциду од лопова, курви и пробисвета. Зашто је нису вратили одакле је дошла.

  • goran says:

   Добро запажање, Американке немају нимало културе, па и не знају када и шта да обуку. Ова јадница изложила прстиће, као да је на тераси неког хотела у топлој клими. Туга невиђена од неукуса, а томе се цела планета клања.

 5. Srki says:

  Ko razume, shvatice. https://www.youtube.com/watch?v=E_WPk6Rxx00

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u