ПУТИНОВ ПОТЕЗ КОЈИ ЋЕ РАЗОРУЖАТИ ЗАПАД И АМЕРИКУ!

ПУТИНОВ ПОТЕЗ КОЈИ ЋЕ РАЗОРУЖАТИ ЗАПАД И АМЕРИКУ!

13 августа 2016

putin 65Русија више не зависи од нафте и бројеви коначно показују да пулс руске економије „јаче куца“, сагласни су економисти.

Руски БДП је смањен за 0,6 одсто у другом кварталу, преноси руски завод за статистику Ростат.

Ово је напредак у односу на 1,2 одсто, колико је БДП те земље пао у прва ти месеца ове године.

Према речима, руског министра за развој и привреду Алексеја Уљукајева, економија земље ће расти у блиској будућности, што доказује динамика раста и у индустријској производњи.

Најспорији раст забележен је у јуну, од 0,5 одсто, на шта су утицали сезонски фактори, као што су јефтинији пољопривредни производи, али и смањење тражње за угљом и гасом.

Министарство финансија предвиђа да ће економија наставити да расте ако се наставе позитивна кретања у спољном економском окружењу до краја године.

И Блумберг пише, на основу оцена својих економиста, да Русија коначно излази из своје најдуже рецесије у последњих 20 година.

У Русији се боље послује, расте тражња за струјом, повец́ава се обим железничког и теретног превоза, што омогуц́ава да се тврди да пулс руске економије почиње да куца јаче.

И та агенција наводи позитивну динамику БДП-а земље. Позитивну динамику показује и обим превоза железнице. За првих седам месеци раст је износио 1,8 процената у поређењу са прошлом годином, а обим превоза грађевинских материјала је достигао 19 одсто, наводи агенција.

Како Русија све више усмерава своју економију од извоза енергената ка пољопривреди, премијер Дмитриј Медведев жели да олакша пољопривредницима. Он је предложио да се смање трошкови позајмљивања за пољопривреднике у земљи.

KOMENTARI3 коментара

  1. sinisa says:

    Kakav udarac, pa Putin pusta da mu ukrajinski teroristi prave malu decu. Mekan je on za sada, kao sampita.

    • padre says:

      Možda je mekan, ali nije glup, da naseda na smicalice zapada!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u