ПУТИНОВ ПРВИ ГОВОР ПОСЛЕ ИЗБОРА: Промене у Влади, Русија нема хемијско оружје, учинићемо све да Украјинци осећају као код куће

PUTINOV PRVI GOVOR POSLE IZBORA: Promene u Vladi, Rusija nema hemijsko oružje, učinićemo sve da Ukrajinci osećaju kao kod kuće

18 marta 2018

Ruski predsednik Vladimir Putin je objasnio je za vreme posete svom izbornom štabu zašto su Rusi glasali za njega.

„Rusiji je potreban napredak i mi ćemo ga napraviti zajedno“, rekao je Putin, objašnjavajući zašto je narod glasao za njega.

Potrebno je prevazići izazove i rešiti zadatke koji se nalaze pred zemljom, dodao je on.

On smatra važnim da se različite snage u razvoju zemlje ne vode interesima klanova, već nacionalnim interesima.

On je podsetio na slučaj trovanja Sergeja Skripalja u Velikoj Britaniji: „Da je to zaista bila otrovna supstanca, ljudi bi odmah umrli. Rusija je spremna da sarađuje u ovom slučaju, ali je potrebno i da druge zemlje pokažu interesovanje za to“.

„Rusija nema hemijsko oružje. Uništili smo ga, za razliku od naših partnera“, dodao je on.

„To je glupost, niko tako nešto ne bi uradio“, rekao je on.

Promene u Vladi

Vladimir Putin je najavio promene u ruskoj Vladi nakon inauguracije.

„Uopšte, sve promene u Vladi treba da izvrši predsednik nakon stupanja na novi mandat i zato ću o tome misliti sada o tome i kako to da se uradi“, rekao je Putin.

Po njegovim rečima, „glavne promene će se desiti nakon inauguracije“, koja će biti 7. maja.

Putin: Uradićemo sve da se Ukrajinci osećaju u Rusiji kao kod kuće

„Uradićemo sve da se Ukrajinci osećaju u Rusiji kao kod kuće“, rekao je Putin.

On je dodao da smatra sramotnim ograničavanje prava ruskih građana u Ukrajini da glasaju za predsednika Rusije, ali da Moskva neće odgovoriti na to.

„To je bezobrazluk, to je kršenje opštepriznatih međunarodnih normi. Rusija neće odgovoriti na to“, rekao je on novinarima.

Putin: Kina — strateški partner Rusije

Kina je strateški partner Rusije, Moskva jako drži do tog partnerstva i unapređivaće ih, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

„Sada neću govoriti o konkretnim pravcima naša saradnje, ali smatramo da se to poklapa sa našim projektima o izgradnji Evroazijskog ekonomskog saveza, izgradnji Evroazijskog partnerstva u širem smislu ove reči. Naši interesi se u tome poklapaju“, rekao je on.

Izvor: rs.sputniknews.com

KOMENTARIJedan komentar

  1. goran says:

    CITIRAM: "On je dodao da smatra sramotnim ograničavanje prava ruskih građana u Ukrajini da glasaju za predsednika Rusije, ali da Moskva neće odgovoriti na to." O tome pisem vec godinama, a evo sada iz prve ruke. Putin unapred obecava da nece uci u sukob sa ukrajinskim nacistima koji terorisu rusko stanovnistvo u Ukrajini. Moze li iko da objasni zasto on to obecava, odmah po dobijenim izborima???

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *