ПУТИНОВЕ ОРГУЉЕ: Застрашујуће руске ракете претвориле брдо са џихадистима у прах и пепео! (ВИДЕО)

ПУТИНОВЕ ОРГУЉЕ: Застрашујуће руске ракете претвориле брдо са џихадистима у прах и пепео! (ВИДЕО)

22 октобра 2015

1026011419Руси су у Сирију допремили своје моћно артиљеријско оружје ТОС-1А, такозвани Буритано, а прва дејства убојитих ракета снимљена су на једном ратишту. Припадници Исламске државе уочени су на брду у области Латакија, па је одмах дејствовао систем, сличан некадашњој „каћуши“.

„Каћуша“ је током Другог светског рата добила надимак Стаљинове оргуље, а ТОС, логично, може се звати Путиновим оргуљама! Буритано само у једном удару може да територију од 8 квартова претвори у прах и пепео, а како то изгледа погледајте у овом видеу.

Буратино је добио име по лику из једне руске дечје књиге. Реч је о оружју огромне снаге, толико моћном да само једним ударом може уништити до осам градских четврти. Реч је о сложеном вишецевном лансеру ракета који испаљује термобаричке ракете. Када је испаљена, термобаричка ракета испушта над циљем облак запаљиве течности који се затим пали постижући температуру од неколико хиљада степени.

(Курир)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. marko says:

    Rusi trebaju dovesti veci broj vojnika u Siriji i ka 52 helihoptere po mom misljenju oko jos 30 helihoptera ka 52 i 30 helihoptera mi 28 n takoder i jos 50 aviona su 35 i kao sto rekoh jedno 4000 specijalaca dobro opremljeni svime jer izgleda veliki broj bunkera su amerikanci napravil i u ove 4 godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u