ПУТИНОВЕ ОРГУЉЕ: Застрашујуће руске ракете претвориле брдо са џихадистима у прах и пепео! (ВИДЕО)

PUTINOVE ORGULJE: Zastrašujuće ruske rakete pretvorile brdo sa džihadistima u prah i pepeo! (VIDEO)

22 oktobra 2015

1026011419Rusi su u Siriju dopremili svoje moćno artiljerijsko oružje TOS-1A, takozvani Buritano, a prva dejstva ubojitih raketa snimljena su na jednom ratištu. Pripadnici Islamske države uočeni su na brdu u oblasti Latakija, pa je odmah dejstvovao sistem, sličan nekadašnjoj „kaćuši“.

„Kaćuša“ je tokom Drugog svetskog rata dobila nadimak Staljinove orgulje, a TOS, logično, može se zvati Putinovim orguljama! Buritano samo u jednom udaru može da teritoriju od 8 kvartova pretvori u prah i pepeo, a kako to izgleda pogledajte u ovom videu.

Buratino je dobio ime po liku iz jedne ruske dečje knjige. Reč je o oružju ogromne snage, toliko moćnom da samo jednim udarom može uništiti do osam gradskih četvrti. Reč je o složenom višecevnom lanseru raketa koji ispaljuje termobaričke rakete. Kada je ispaljena, termobarička raketa ispušta nad ciljem oblak zapaljive tečnosti koji se zatim pali postižući temperaturu od nekoliko hiljada stepeni.

(Kurir)

KOMENTARIJedan komentar

  1. marko says:

    Rusi trebaju dovesti veci broj vojnika u Siriji i ka 52 helihoptere po mom misljenju oko jos 30 helihoptera ka 52 i 30 helihoptera mi 28 n takoder i jos 50 aviona su 35 i kao sto rekoh jedno 4000 specijalaca dobro opremljeni svime jer izgleda veliki broj bunkera su amerikanci napravil i u ove 4 godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *