Раковић: “Кад Мило крене на цркву, тада креће рат !”

Раковић: “Кад Мило крене на цркву, тада креће рат !”

12 новембра 2018

Гост најновијег „Политикона“ аутора и водитеља Данила Тврдишића био је познати историчар др. Александар Раковић. Реч је о интелектуалцу из „забрањене четворке“ којој је забрањен улазак у Црну Гору. Раковић је, наиме, требао да говори на скупу посвећеном стогодишњици победе у првом светском рату, али је, како сам Раковић сведочи, дојавом Срба из црногорске полиције спречено њихово хапшење.

У вези поменутог догађаја Раковић указује:“Кад помислим шта ми се спремало у ЦГ, могу да будем срећан што у ЦГ полицији постоје правдољубиви људи, Срби који су спречили да им Матија Бећковић или ја, који смо били заказани на тим скуповима, паднемо шака 5 или 7 новембра на тиватском аеродрому.“На питање водитеља да ли је претерана квалификација за Мила Ђукановића рећи да је црногорски Анте Павелић и као и квалификација да је политика режима Мила Ђукановића према Србима у Црној Гори геноцидна Раковић каже:“ У сваком случају је њихова намера да истребе Србе. Сад нису више околности какве су биле током другог светског рата да би се истребљивање Срба извшрило на најморбидније начине, али дефинитивно је да је циљ исти, а то је да Срба више не буде. Црногорски сепаратисти имају намеру да истребе Србе. Њихова политика коју сада воде у Црној Гори је исто правашко – франковачка колико је била политика још од Анте Старчевића, Јосипа Франка до Анте Павелића па чак и до Туђмана. Можемо да извучемо потпуни континуитет од Анте Старчевића до Мила Ђукановића“.

На питање да ли ситуација може да ескалира Раковић децидно дговара:“Може да ескалира посебно када дође до напада на Цркву. Дакле, не кажем ако дође, већ кажем када дође, јер до напада на Цркву ће доћи. Сепаратисти ће усвојити овај закон о верским слободама, мислим да је то чак и име тог закона, национализоваће имовину Српске Православне Цркве, а потом ће тражити начин како да реализују тај њихов закон. Када се то догоди онда ће доћи до сукоба између Срба и црногорских сепаратиста, у то немам никакве сумње. Све иде у том правцу. Нажалост, страна црногорских сепаратиста провоцира сукоб са Србима у Црног Гори и вероватно у томе имају подршку неких структура са запада, јер видимо да оно што се дешава на КиМ се такође прелама на Црну Гору.Нашем народу у Црној Гори морамо да помогнемо против сегрегационистичког режима Мила Ђукановића.

Са њима треба разговарати потпуно отворено, без икаквих рукавица, јер они ће те рукавице схватити као слабост, а притом нису ни заслужили да боље разговарамо са њима. Њихов идентитет је нула. Нула.Тзв црногорска нација нема никакав садржај и због тога се овако обрушила на српску нацију у Црној Гори. Деведесет пет посто њиховог идентитета се заснива на лажима, на подвалама.“

У емисији се говорило о последњим скандалозним изјавама Ненада Чанка, Сулејмана Угљанина и последицама ових изјава. Говорило се и невероватној победи Црвене Звезде против Ливерпула која, по Раковићевим речима може бити симбол и весник и неких много важнијих, политичких победа.

HelmCast Produkcija

KOMENTARI7 коментара

 1. Jovo Veselinovic says:

  CRVENI HRVATI NAPADAJU I OTIMAJU NJEGOSOVU CRNU GORU

  • Zaharije qSerak says:

   Crna gora je gradjana Crne Gore,a ne nikoga vise,pa čak ni Njegosa

 2. Deda Micko says:

  Vise me zanima situacija u Ingusetiji i Lesotou nego u Crnoj gori, ta je zemlja najveci neprijatelj Srbije, veci i od Amerike. Natamo milogorci, udavite se u moru.

 3. Zaharije qSerak says:

  Ne,nije tacno.Tacno je da su orijentirani da ojačaju Crnogorsku nezavisnost i svjest.Srbija nikako da shvati da je to gotovo,da Srbije nema vise u Crnoj Gori.Naravno,ako jedete Crnogorski hljeb,idete u školu,liječite se,koristite sve beneficije Države ,onda morate i priznati Crnogorsku Državu koja postoji ne od jučer.Zasto je to tako da svi bježe od Srbije to treba da pitate i analizirate srbijansku politiku najmanje zadnjih tridesetak godina.Primjera ima koliko hoćete,ali o tome drugi put

  • Velika Metla says:

   Захарије,ћути бре говедо глупо и покварено! Теби смраду корито из којег кусаш и лочеш одрежује које су нације и вере,је ли? Куш битанго смрдљива! Држи се говедо једно те грталице и лочи сплачине које ти нацистичка америка дотура!

  • Dani says:

   Sta rece,orijentirani,velis!?hahahahahaaaaaaa...splacinaru i slugo debelog creva sve se vise odajes ko si i za koga skrabas ovakva njasra.hahahahaaaaaaaa...

 4. Deda Micko says:

  Сераку саветујем да оде на црногорске блогове па нека тамо серакује до миле воље.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u