РАМА ЉУТ НА ПРИШТИНУ: „Упозори оне са Косова…“

РАМА ЉУТ НА ПРИШТИНУ: „Упозори оне са Косова…“

27 новембра 2019

Албански премијер Еди Рама нервозно је реаговао на захтеве појединаца из Приштине да се укине плаћање путарине на Националном путу ка Тирани.

Он је затражио од одлазећег министра спољних послова Беџета Пацолија да грађанима Kосова објасни да то није могуће, пише приштинска Газета експрес.Такође, Рама се успротивио измештању угрожених грађана Албаније на Kосово, јер, како је рекао, они морају остати у близини својих домова и свог посла.

Приштинска Газета експрес пише да се Рама спонтано срео с Пацолијем јуче при обиласку Драча и Тумана и том приликом му поручио да упозори оне с Kосова, који донирају помоћ Албанији да не траже укидање путарине на Националном путу.

Рама је рекао да и они који донирају помоћ Албанији такође морају да плате путарину која износи пет евра.

„Путарина је обавеза свих и намењена је инфраструктури, која треба да обезбеди безбедност на путевима и у држави. Сад ако вам падне на памет да дате много више од тих пет евра, дајте и тих пет евра“, рекао је Рама и додао да је то износ који се плаћа и на Kосову и у Албанији.

„Невероватно је да ова хистерија и да неко не може да схвате како се према тим стварима треба односити“, казао је Рама.

А када је Пацоли рекао да је понудио и приватну помоћ жртвама земљотреса, као и медицинску, Рама му је рекао да је помоћ већ понуђена позивајући се притом на споразуме које Албанија има с другим државама у области здравства.

Рама је, како се наводи, такође реаговао на збрињавање грађана погођених земљотресом на косовској територији, рекавши да они треба да остану у близини и да не могу да буду далеко од својих домова, од својих радних места и школа.

Еxпрес пише да је албански премијер, ипак, имао речи хвале за успехе припадника Kосовских безбедносних снага у проналажењу тела испод рушевина, рекавши да сјајно раде свој посао.

KOMENTARI2 коментара

  1. Косовац says:

    Чујеш, „…..измештање угрожених грађана Албаније на Kосово…..“. ……….Новоговор сорошоида, генијалан проналазак. У време комунизма, ти измештани грађани Албаније су се звали сељачки – емигранти. Српски комунисти са Космета су их такође оберучке примали, иако још није био формиран Западни Балкан.

  2. Gardista says:

    Moze placanje i u hasisu, sta je pri ruci.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u