РАМЗАН КАДИРОВ ПОЗВАО СВЕ МУСЛИМАНЕ: Ујединимо се и разбијмо Исламску државу!

РАМЗАН КАДИРОВ ПОЗВАО СВЕ МУСЛИМАНЕ: Ујединимо се и разбијмо Исламску државу!

11 новембра 2015

ramzan kadirov pray 434Рамзан Кадиров, вођа Чеченске републике позвао је Муслимане широм света да се уједине и униште Исламску државу, додајући да нико нема права да остане неутралан после злочина које су починили екстремисти.

Рамзан је дао своју изјаву у среду, након што је објављен нови снимак у коме се тврди да је 200 сиријске деце убијено од стране бораца ИД-а.

„Две стотине деце је убијено. Милиони људи широм света видели су овај снимак и сви већи медији су пренели ову вест. Раније смо такође видели монструозна убиства жена, деце и одраслих.. Муслимани умиру на рукама оних који себе зову Муслиманима.“, написао је Кадиров на свом Инстаграм профилу, који обично користи за јавне изјаве.

Искористио је прилику да понови да је Запад главни организатор кризе на Блиском истоку.

„Специјалне службе из САД-а и других западних држава су јефтино купиле вође терористичкх група и наредиле им да константно проливају муслиманску крв, уништавају стабилне државе и руше репутацију ислама.“, написао је Кадиров.

Додао је да је његова дужност да се директно обрати лидерима највећих муслиманских нација и пита их колико дуго могу да трпе уништавање муслиманске заједнице у свету.

„Зашто се не састанете и дискутујете о проблему? Зашто не предузмете мере против ИД-а? Зашто не кажете САД и њиховим савезницима да је доста?“, питао је Кадиров.

Чеченски вођа је упозорио да непријатељи ислама немају намеру да прекину кампању.

„Сутра, под изговором демократских револуција почеће рат и у вашим земљама. Ја не желим да се то деси. Не желим смрт ниједног Муслимана или људи који нису Муслимани.“, написао је.

На крају, Кадиров је позвао 1,5 милијарди Муслимана да се придруже снагама и нађу начин да преговарају о унутрашњим контрадикцијама и заједно победе заједничког непријатеља – терористичку групу познату као Исламска држава.

Раније ове године, Кадиров је израрзио сигурност да је ИД створен „прво да би био против Русије“ и упозорио на претњу од џихадистичке групе и конфликта у Сирији по руску безбедност.

Такође је неколико пута оптужио САД и друге западне земље за ширење ИД како би покренули мржњу против Муслимана широм света, скренули пажњу јавности са других проблема на Блиском истоку и уништили исламске државе изнутра.

Прошле године Кадиров је позвао на уништење ИД након што је група запретила да ће напасти Русију. Он је рекао да упорно пита руског председника Владимира Путина да пошаље чеченску пешадију и њега лично у Сирију како би се борили у анти-ИД операцији.

https://www.rt.com/politics/321548-kadyrov-calls-for-all-muslims/

(РТ) Србин.инфо

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u