РАСКОЛ ЕУ НА ВИДИКУ: Брисел дели пацке и казне чланицама!

РАСКОЛ ЕУ НА ВИДИКУ: Брисел дели пацке и казне чланицама!

27 јула 2016

europa-crisis 46Председник Европске комисије Жан-Клод Јункер инсистира на кажњавању Шпаније и Португалије због превеликог буџетског дефицита, пише „Политико“.

Како наводи бриселски портал, уколико Јункер успе у својим намерама и са осталим европским комесарима договори евентуалне санкције, то ће бити први пут да нека чланица буде кажњена због тога што је у више наврата кршила економска правила блока и пробијала лимит дефицита од три одсто БДП.

Правила ЕУ прописују казне у износу од 0,2 одсто БДП у случају пробијања тог лимита, али министри ЕУ и Комисија имају право да ту казну смање или укину.

Оно што би такође у перспективи могло да заболи Шпанце и Португалце, јесте могућност да се ставе рестрикције на коришћење фондова ЕУ за инфраструктурне пројекте, али се засад о томе не разговара.

Како пише „Политико“, Јункер је раније био против кажњавања чланица, али је након неочекиваног развоја догађаја унутар Уније променио мишљење у последњих неколико недеља.

Како се наводи, на последњем састанку европских комесара пре летње паузе, на столу ће их чекати два папира, по један за сваку земљу, у којима се наводе „препоруке за фискалне кретње“, којима би се смањио дефицит.

KOMENTARI2 коментара

  1. Мика гњаватор says:

    Па ја сам мега стручњак за ове економске односе и моралне норме, па не бих хтео да одговарам стручним језиком, јер Јункерц ме не би онда разумео. Него, онако простачки речено, да ме разуме, врх ЕУ, тј немачка, то ти је исто као и ММФ само што је ЕУ по неком договору и законима, без обзира што су исти као и правила ММФ-а, који позајмљује виртуелне паре и шаље их са оном аборџинском справом другим државама. Валда нисам био превише стручан у овом објашњењу. А, да! Справа се зове бумеранг и она се врати на исто место ако не погоди циљ. Разлика између ММФ-а и ЕУ, сједне стране и бумеранга је драстична. Користе само исти принцип. Они те исто гађају и то право у уста, па човек зине и на дупе и на уста да му уђе што више, мислим пара, али паре су виртуалне и само направе налево круг чим доспеју у слепу тачку примаоца. А примаоц је слеп јер је затворио очи и чека да му улети. А кад отвори очи, дође му да падне у несвест. Испред њега уговор који је сам потписао да врати паре, и он се са очајањем осврће и гледа где су паре. Па нема. Криви су Абориџини, јер они тај штос нису никад радили, јер кенгур није тако блесав па да потпише и чека да враћа камату. Уосталом, нисмо ми сви људи. Има и кенгура. А тај виртуелно-новчани бумеранг је погодио Шпанију, Португалију, Грчку, Аргентину(не секирајте се - није се Аргентина извукла банкротством) Италију, све источно ЕУ државе, Србију, Хрвацку, Словенију...Опет сам почео високо научно, па да скратим. Моја баба направила нама деци ону лоптицу са пиљевином(ви данашњи клинци немате појма шта је лепота) па је везала гумицом. Баци нам лоптицу а ми сви поскачемо. И... Па лоптица се врати. Нико је и не додирне. Ето, ЕУ и ММФ користе рецепт моје баба Живане, али не са децом. Ми смо бар били деца и лако нас захебати, него са правим људима се шале ...На пример са Ципрасом, Вучићем, оном хрвацком председницом, мислим да се зове Кандићка или некако тако, па са још многим другима. Играли се и са Јељцином, али дошо Путин и покидо им гумицу па им добацио и рекао да се обесе, а они онда заплакали и више нису бацали лоптицу са пиљевином на Путина. Па дошо Орбан па им и он покидо гумицу и још уватио лоптицу са пиљевином и набио им у уста. Али нема везе. Има будаласте деце док је источних ЕУ држава, па Вучића, па те хрватске председнице Кандићке(ма знам да се не зове тако, тога сам се сетио, али не знам како се зове, тога се нисам сетио а није ни важно која је прецедница од њих две)па Ципраса(Ципраса спомињем из почасти два пута, јер он је више играо ту игру са гумицама и Грцима, него ММФ и још увек је активан играч. Још Грци чекау да им се убацује па још увек жмуре) па шпанца Антонија Хуана(нисам сигуран јел се баш тако зове шпански прецедник, па импровизујем) па...и тако даље. Да вас не гњавим даље, валда сте већ схватили шта је срж моје идеологије базиране на лоптицама са пиљевином и баба Живаниној гумици и паралела са ММФ-ом и ЕУ виа Јункерц.

    • Ma 'ajde says:

      Miko brate...objasnjenje tj."ideologija" ti je 100% tacna...covece "ubio" si me pricom, umirao sam od smeha dok sam citao ovaj tvoj komentar (DVA puta) :))) eee ima da se smejem i prepricavam ovaj tvoj komentar narednih nedelju dana. PS. narocito mi se svidela "filozofija" tvoje babe Zivane :))) Tebi veliki BRATSKI pozdrav, i nastavi da pises u ovom "tonu" i sa ovakvom "ideologijom" ;)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u