РАТ на улицама ПАРИЗА!

РАТ на улицама ПАРИЗА!

15 јуна 2016

9d2ee4d13965bbe657ebf37e321bf10a5ab0211fd4bcbc09b0371a2a6b27aed0Десетине хиљада људи протестовало је данас у Француској због најављених реформи закона о раду, а полиција је морала да употреби сузавац пошто је група демонстраната бацала каменице на полицајце.

Седам синдиката и студентских организација позвало је на демонстрације због закона који ће олакшати отпуштање радника, а штрајковима широм Француске придружили су се железнички радници и таксисти.

Ајфелова кула је данас због протеста радника затворена јер оператори кажу да не могу да гарантују јавну безбедност. Таксисти су јутрос привремено блокирали неке од главних прилазних путева у Париз.

Због одвојеног штрајка пилота, који захтевају боље услове рада, компанија Ер Франс је отказала око 20 одсто летова.

Протести синдиката се одржавају у тренутку када Француска покушава да осигура безбедност током Европског првенства у фудбалу и у време када је на снази највиши ниво упозорења на опасност од тероризма после напада исламистичких екстремиста у новембру, када је убијено 130 људи.

Десетине хиљада људи наставило је протесте због најављених реформи закона о раду, а полиција је морала да употреби сузавац пошто је група демонстраната бацала каменице на полицајце.

Према последњим информацијама, у наставку низа сукоба демонстраната и полиције, на протестима који трају од марта, ухапшено је 11 особа, а најмање 15 лица је повређено.

Демонстранти, од којих су неки имали капуљаче, упали су на једно градилиште, где су узели дрвене палете које су потом бацали на специјалну полицију, рекли су градски званичници.

У сукобима с полицијом повређено је најмање двоје људи, тврди репортер АФП с места збивања.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Mirqu says:

    Meni sve više pada Na pamet, da su oni teroristički udari U režiji zapadnih vlada. Napraviš diverziju, uplaši narod a onda donosi zakone o misliš neće smeti da izlaze Na ulice. Ako je tako, mnogo su se zahtevali!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u