РАТ САМО ШТО НИЈЕ ПОЧЕО: Израел објавио рат

РАТ САМО ШТО НИЈЕ ПОЧЕО: Израел објавио рат

31 августа 2019

Последњих недеља између Израела и Либана дошло је до серије инцидената, кад су у Бејруту нападнути циљеви Хезболаха. Збого овога либански премијер је саопштио да је Израел заправо објавио рат.

Израел је данас затворио северни део земље за цивилни ваздушни саобраћај, а према граници са Либаном крећу се колоне војних возила.Тако су данас снимљени вучни возови који су теглили самоходну артиљерију према граници са овом блискоисточном земљом, са којом је Израел водио два рата 1982 и 2006. године.

Медији већ спекулишу да се вероватно ближи трећа рунда рата, који само што није почео.

Такође, на друштвеним мрежама освануле су слике израелских возила, које снајперисти Хезболаха држе на нишану.

(Ало)

KOMENTARI2 коментара

  1. milorad2 says:

    kako će se zaj. jevreji opasno će nastradati, ni nuklerno oružje ne može da ih spase. Oni imaju tako malu taktičku prostoriju da jednostavno ne mogu da vode rat ako ne osvoje ceo liban damask deo jordana i iraka, moraju da povećaju prostor za bar 500 km u prečniku inače će se udaviti.To povećanje prostora će im ostaviti pozadimu filovanu neprijateljskim stanovništvom i ko zna čime još ne,plus napadački rat če ih toliko iscrpeti, bez obzira an superiornost. Gubci će im sigurno biti ogromni i ostaće bez rezervi.Ova vojna parada je SULUDO samoubistvo izraela.

  2. Milan says:

    Au, Izrael se "nije" dugo pojavljivao u svetskoj areni pomahnitalih, evo ih opet. ... Juče se desilo još nešto baš neobično. Oko 15 časova avioni američke koalicije su napali neke ciljeve i to usred idlibske džihadističke zone u blizini glavnog grada Idliba. Dosad oni ovde nisu bili aktivni. Amerikanci saopštavaju da su tom prilikom uništili „komandni centar Al Kaide“ u Siriji koji je navodno pretio američkim građanima. Navodno gadjali su zajednički sastanak lidera i starešina terorističkih grupa Al Kaide Haras-al din i pristalice Tavhid (ranije Jund al Aksa). Po pisanju sirijske opservatorije za ljudska prava (one "čuvene" iz Londona) poginulih ima 40 a medju njima su i lideri. ... Amerikanci su ovo uradili baš u vreme primirja koje je objavio Damask od 6 sati ujutru tog istog dana, na inicijativu Rusije i Turske, a sa ciljem da omoguće civilima da preko humanitarnih koridora napuste Idlib. Zašto su to Amerikanci uradili? Da li je njihov cilj da civili i dalje budu preplašeni i zbunjeni i da izostanu efekti upravo objavljenog jednostranog prekida vatre. Zatim da li Amerikanci ovom akcijom ubijaju svoje da kasnije tokom oslobadjanja celog Idliba ni slučajno ne bi pali u ruke SAA i da ne bi otkrili kako su obučavani, ko ih je finansirao, podržavao, itd. Naime sada su i starešine terorističkih grupa u Idlibu revoltirane jer osećaju da su ih njihovi raniji mentori izdali, te postoji opasnost da oni progovore.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u