„РАТОВАЛИ СМО СА РУСИМА, И ПОНОВО ЋЕМО!“ Језива претња из Ердогановог кабинета, Турци се спремају за ПАKАО (ВИДЕО)

„RATOVALI SMO SA RUSIMA, I PONOVO ĆEMO!“ Jeziva pretnja iz Erdoganovog kabineta, Turci se spremaju za PAKAO (VIDEO)

28 februara 2020

Turska vojska izvela je kopnene i vazdušne udare na pozicije sirijskih snaga, nakon pogibije 33 turska vojnika u Idlibu. Odmah posle napada počeo je svojevrsni propagandni rat čija su glavna karakteristika serija zapaljivih izjava iz Ankare.

Mesut Haki Džasin, savetnik turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana izjavio je danas da je Turska „ratovala sa Rusijom 16 puta kroz istoriju, i da će ponovo ratovati!“.Džasin, profesor na Jeditepe univerzitetu u Istanbulu i član spoljnopolitičkog saveta Turske je takođe zlokobno izjavio da „25 miliona muslimana živi u Rusiji“.

On je takođe zapretio da će rasturiti Rusku federaciju iznutra, navodi Ahval njuz.

Rusi su danas poslali dva ratna broda, „Admiral Makarov“ i „Admiral Grigorevič“, koji su naoružani krstarećim raketama „Kalibr“ u Mediteran.

Turci su, sa druge strane, poslali više hiljada vojnika i ratne tehnike u Siriju, u svetlu Erdoganovih pretnji da će nastupiti velika ofanziva ukoliko se sirijska vojska ne povuče na početne pozicije.

Ispod možete pročitati listu svih ratova Rusije i Turske, kao i kako su se završili. Zvanično je bilo 12 ratova između dve zemlje, a ne 16 kako tvrdi Džasin.

Odnosi dve zemlje su bili zategnuti za vreme Drugog svetskog rata i tokom celog Hladnog rata.

Ukoliko Turska ne dobije pomoć od zapadnih sila, verovatnoća da pobede u ratu sa Rusijom je ravna nuli. A u ovom trenutku NATO ne želi da pruži podršku Erdoganu, osim verbalne, i to samo sa ciljem da ih podstakne na sukob protiv Bašara el Asada i Vladimira Putina.

 • Prvi rusko-turski rat (1568-1570), završio se ruskom pobedom
 • Drugi rusko-turski rat (1676-1681), bez definitivnog pobednika, ali je obustavljena otomanska ekspanzija
 • Treći rusko-turski rat (1686-1700), završen pobedom Habzburga, Poljsko-litvanskog komonvelta, Venecije i Rusije
 • Četvrti rusko-turski rat (1710-1711), završen osmanskom pobedom
 • Peti rusko-turski rat (1735-1739), bez definitivnog pobednika
 • Šesti rusko-turski rat (1768-1774), ruska pobeda
 • Sedmi rusko-turski rat (1787-1792), ruska pobeda
 • Osmi rusko-turski rat (1806-1812), ruska pobeda
 • Deveti rusko-turski rat (1828-1829), ruska pobeda
 • Krimski rat (1853-1856), pobeda Britanaca, Francuza, Pijemonta i Turske
 • Deseti rusko-turski rat (1877-1878), ruska pobeda
 • Prvi svetski rat (1914-1918), pobeda Antante, Rusija potpisala separatni mir sa silama Osovine

KOMENTARI21 komentara

 1. sokoćalo says:

  Turci jedino mogu da ratuju sa Rusima pardajzima i kečapom

 2. Slobodanka says:

  Tica koja rano peva uneredi se u gnezdo, eto tako će proći ove pretnje Ankare. Pozivanje na 25 miliona Muslimana Rusije koji će skočiti na komandu vodje Erdogana - to je pritisak na Rusiju da pristane da u sirijskom Idlibu bude uvedeno primirje. Ali na duži rok gledano ima istine u tome da današnja Turska vodi se iskustvima iz Krimskog rata (1853-1856), kada je bila pobednik ratujući protiv Rusije zajedno sa Britanijom, Francuskom i Pijemontom i iz Prvog svetskog rata (1914-1918), kada je u martu 1918 godine Rusija potpisala za nju veoma nepovoljan separatni mir sa Centralnim silama medju kojima su bile zajedno tada moćne sile Austrougarska, Nemačka i Turska. Turska je namirisala da bi ponovo mogla mnogo zaraditi na konstantnoj mržnji Zapada prema Rusiji, računa na taj scenario i potpomaže ga koliko god može. Od svega toga imaćemo ponovo teškog bolesnika na Bosforu. Nije pametno što danas krhka privreda Srbije sve više saradjuje sa tim budućim teškim bolesnikom. To je kao da bolesnik sa teškom upalom pluća neguje umirućeg bolesnika od raka, te na kraju umreće obadvoje. Dakle ovaj naš "najpametniji" je teški baksuz, koga god svetskog lidera se on uhvatio taj ubrzo nestaje. Treba mu najstrože zabraniti putešestvija u Moskvu.

  • ralence says:

   Sultan Erdogan opet na kamili hoće da osvaja Svet kao Turski Osman,Murat,Bajazit i dr....samo je zaboravio da i u Turskoj živi više od 25 miliona Kurda koji sanjaju o svojoj nezavisnoj državi koja bi bila sastavljena od Anatolije,Istočnog i Severnog dela prema Jermeniji,Siriji i Iraku današnje teritorije Turske. Više od polovine Erdogovane Turske. Ture vraća Tursku politiku u nazad kad su Turci bili zavisni od Zapada u svim političkim radnjama a Turci sluge Zapadne politike protiv Rusije.

 3. Mile says:

  Sirija mora istrajati do kraja u borbi protiv terorista u Idlibu. U posleratnoj Siriji nije poželjno da bude sačuvan taj zli kvasac, a suludom Erdoganu ni slučajno sada ne treba da ispunjavaju njegove kvarne ultimatume.

 4. persida says:

  Erdo je sorosevska fukara, a Putin je jajara i izdajnik Rusije.

  • Milan says:

   Soroševska ober fukara si ti lično. To ti je stalni zadatak na ovom portalu.

   • persida says:

    Ja redovno pljujem Sorosa, a ti tvrdis da me on placa. Imas li imalo mozga, oj Milane, jabuko sa grane.

   • Milan says:

    Postoje dobrovoljni korisni idioti, a ti si izgleda baš iz te kategorije.

  • Doktor says:

   Ponovo u skolu!

 5. marko says:

  fantazije nato-a koji se ne miri da je ruska vojska broj 1 sveta.da izbije taj sukob rusi bih im zauvek unistili sve aerodrome .jer avangard tone 20 tezine 32 maha kad nekoliko udari u aerodrome napravi rupu dubine 3 km s takvim dubinama mesecima ne bih mogli aerodrome osposobiti.drugo pvo sisitmei takoder avanagardima s aerosolnim glavama ili s neutronskim bih unistili sve pvo dometa velikog i srednjeg. tim bih ih izbacili odmah pvo i vazduhoplovne snage iz rata. ostali bih dometi mali stignera visine 4 km i ruska avijacija bih unistila kopnene zakopane tenkove s bombarderima tu 22 m3m koji bih bacali bombe tezine 1 tonu s slabim neutrosnksim punjem bih za 24 sata unistila 6000 oklopa tenkovskog a u 4 dana sve oklopne snage kopnene vojske turske. rat ne bih trajao vise od 6 dana s ovim ruskim raketama na nuklearni pogon. takoder bih s ohotnikom bespilotnim dronom kao od sale ka d bih vec pvo bila razbijena dosao sa 230 km jer jos pvo bih postojala na brodovima ispali li njih 70 tak s ohotnika kojih ima vec 70 i time bih bio k raj turske vojne sile

  • Predrag says:

   Nemačka i ostali zapad samo radi ustupka turskpj otima od nas Kosovo.Tako da je jedan od uslova za povratak Kosmeta rat rusije i turske jer ako bi krenuli na kosovo prvo bi im turska pomogla.

 6. persida says:

  Tek sada shvatam da bi Putin izgubio rat sa Kosovom. Njega sacica terorista voza vec dvadeset godina, a ima najbolje oruzje moguce.

 7. triglav says:

  pa, već je vreme da turska jednom zauvek nestane sa karte sveta i priključi se teritoriji rusije.

 8. Bran Drobnjak says:

  možda zarati sa Rusima z a d nj i put.Put u ahiret.

 9. Ime says:

  Ratovali i uvek gubili. I ovog puta nece biti drugacije.

 10. Karital says:

  Gospodo ovdje se ne radi o Mariopulju i Gorolovki, slabo obučenim ukrajinskim regrutima.U pitanju su askeri, dobro obučeni, dobro naoružani i tu bi moglo biti svašta.Bez gluposti, turci su superiorniji u zraku i na zemlji od rusa u Siriji.Erdo se toliko plaši Putina da javno zaprijetio terorističkim napadima po Rusiji.Vidjet ćemo tko će podviti rep.Nadam se da to neće biti Putin.

  • Miraš says:

   Nisi dobro procenio Ukrajince, nisu oni slabi ni slabo obučeni nego gledajući većinu nisu dovoljno motivisani za ozbiljan rat protiv Rusa. Jedna strana njihovih medjusobnih odnosa je neslaganje i svadja, a tek druga strana je stvarno ratovanje. Ukrajinci će pre duboko zaratiti izmedju sebe i uvesti sopstvenu zemlju u gradjanski rat, nego što će se usuditi da ozbiljno zarate protiv Rusije. Što se Turaka tiče da li si računao koliko će baš turskih vojnika poginuti u Siriji u narednih nekoliko meseci? Po mojoj proceni taj broj može da ide i do 6-7 hiljada, a to će biti puno i slavnim turskim askerima.

 11. Beli Orao says:

  Krenuo paša u pohode , da vidimo hoće li ovaj put stići do vrata Beča i Krimskoga tornja , ili ? Ne vjerujem!!!

 12. Kostakos says:

  Da nije bilo rusa odnosno sovjetskog saveza turska zapadna granica prema atine bila bi negde kod ankare.

 13. padre says:

  Ma, ko će sa vama, pa vi jednom zamalo ne osvojiste Beč!

 14. KRO-at strašnomlat says:

  16 puta udarili glavom o zid i opet im nije dosta ???

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *