РОХАНИЈЕВ ГОВОР – РЕКАО ОНО ШТО ЦЕО СВЕТ МИСЛИ: Америка је…

РОХАНИЈЕВ ГОВОР – РЕКАО ОНО ШТО ЦЕО СВЕТ МИСЛИ: Америка је…

26 септембра 2018

Америка позива Иран на разговор, а сама не слуша ни своје експерте ни друге државе, рекао је ирански председник Хасан Рохани на седници Генералне скупштине УН.

„Окупили смо се данас овде када свет трпи лудост и непоштовање међународних норми“, почео је свој говор председник Ирана.Рохани је осудио „светске лидере“ који само мисле како да реализују своје интересе подгревањем екстремизма и национализма, као и оне који су спремни да ради својих унутрашњих циљева сазивају седнице СБ УН.

Акције држава које покушавају да заштите своју хегемонију свим средствима могу ставити под знак питања мир у целом свету. Они који желе власт су непријатељи мира, сматра ирански лидер.

Америчка влада је изашла из нуклеарног споразума упркос правилима и нормама међународног права. Та влада позива Иран да учествује у преговорима, није спремна да се консултује ни са својим експертима ни да призна захтеве других држава, каже он.

„Како можемо да разговарамо са таквом државом!“, пита се Рохани.

Иронично је, наставља он, што америчка влада не скрива своје планове да свргне с власти ирански режим, који сам позива на разговоре.

Хиљадугодишња историја показује да Иран не може бити сломљен под притиском споља нити ће погнути главу. Иран је реалност која се не може порицати, закључио је Рохани у свом говору у УН.

Председник Ирана је нагласио да спољну политику САД карактерише ауторитаризам.

„По њиховом мишљењу — ко је јачи, тај је у праву. Њихово схватање силе се огледа у наметању одлука и заплашивању, али ниједну државу не можете довести за преговарачки сто силом“, навео је председник Ирана.

„Драго нам је што међународна заједница није прихватила једнострани излазак САД из нуклеарног споразума“, рекао је ирански председник и додао да је међународна комисија више пута потврђивала да Иран испуњава своје обавезе из поменутог споразума.

Рохани је изразио захвалност Русији, Кини и ЕУ на својим напорима да сачувају споразум.

(Спутњик)

KOMENTARI3 коментара

 1. Deda Micko says:

  Ni ovaj ne sme da takne Izrael, i njemu je uplacerno na racun u svajcarskoj banci.

  • Strahinja says:

   Koliko li je tebi platio Vatikan da se ovde pros...vas ? Svi su na platnom spisku ? Kad bi se sve to javno znalo, kao sto ti "znas", onda nebi imalo svrhe da se vode ratovi... Aj ne lupaj vise i natrag pred ikonu Svetog Nikole da mu se poklonis i zatrazis oprostaj od Boga za sav smrad sto si izbacio iz svojih usta...

  • Velika Metla says:

   Деда,је ли му плаћено,или није,ја не знам,нисам био присутан,АЛИ видим и чујем да он КАЖЕ ЈАСНО И ГЛАСНО О ЧЕМУ СЕ РАДИ! А шта је тамо иза паравана.........,ја то не знам! Знам само да многи немају мОООда да то што мисле,истину,а шта је иначе овај човек и рекао,и кажу јавно!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u