РУСИ KАО ОЛУЈА У УН – ШАМАР ЗА ПРИШТИНУ: Лажете како стигнете, на Kосову ће важити “Резолуција 1244.” док ми то не променимо…

РУСИ KАО ОЛУЈА У УН – ШАМАР ЗА ПРИШТИНУ: Лажете како стигнете, на Kосову ће важити “Резолуција 1244.” док ми то не променимо…

11 јуна 2019

Заменик амбасадора Русије при УН Дмитриј Полански оптужио је Вљору Читаку да лаже и инсинуира како би оправдала полицијску акцију на северу KиМ 28. маја.

“Незаконита акција је тако очигледна. Kосовска полиција је извршила инвазију на север Kосова. Руски службеник при мисији УН је пребијен, а Читаку нам је понудила верзију догађаја која се противи логици. Чак није успела да тачно изговори његово име”, рекао је руски дипломата на седници СБ УН на којој се говори о ситуацији на KиМ.Полански је рекао да је Русија очекивала извињење Приштине.

Навео је да је службеник УНМИK-а Михаил Kрасношченков претучен и ухапшен док је обављао своју дужност, а да је Вљора Читаку изнела приштинску верзију полицијске акције која није логична.

“Да ли и сами верујете у те бесмислице?”, упитао је Полански и додао да постоје фотографије, али и снимци на интернету који показују шта се заиста десило.

Он је оценио да акције косовске полиције нису имале за циљ борбу против корупције и криминала, већ да је Приштина желела да покаже да може да преузме север, будући да то није успела неколико дана раније, на изборима на којима је победила Српска листа.

Навео је да је Приштина почела кампању против УН и Русије чији је циљ да се дискредитује УНМИK како би отишао са KиМ, али и да се одбрани такозвана држава Kосово.Он је истакао да је руска позиција позната, да се та земља залаже за компромисно решење засновано на Резолуцији 1244, те истакао да је деструктивно уводити рокове за коначно решење.

“Потребно је да се обе стране договоре, а да то одобре и СБ УН. Нема алтернативе дијалогу Београда и Приштине”, истакао је Полански.

Он је критиковао то што амерички амбасадор није устао у одбрану дипломатског имунитета који уживају службеници мисија УН, те подсетио да припадници мисија УН не подлажу међународном праву, као и да уживају потпуни имунитет.

“Сведоци смо фабрикованих прича о руским шпијунима”, рекао је руски дипломата.

Он је поставио питање и о “тајновитим активностима” које се, како је навео, одвијају унутар америчке базе Бондстил.

(Тањуг)

KOMENTARI28 коментара

 1. rajko says:

  Tako je. Bravo za Rusiju! Našli su koga će da prebiju! Državljanina jedne od par najmoćnijih država sveta! A što se tiče izgovaranja imena, bez sekiracije. Šiptari ne mogu da tačno izgovore ni imena svojih najvećih prijatelja i pokrovitelja, pa ih zovu "kljinton" i "oljbrajt". Čak ni svoje ime kojim zahtevaju da ih mi zovemo oni izgovaraju pogrešno, "aljbanci".

  • Željko says:

   Čitam jutros i stvari stoje ovako: Srbi prijete Crnogorcima, Srbi se svađaju sa kosovskim Albancima, Srbi se svađaju sa Hrvatima, Srbi prijete uništenjem BiH, Srbi se svađaju sa Bošnjacima u BiH i u Srbiji, Srbi se svađaju sa sjeverno Makedoncima, Srbi se svađaju sa Rumunjima zbog vlaške manjine u Srbiji, Srbi se svađaju sa Bugarima zbog okupiranih bugarskih gradova Dimitrovgrada i Bosilevgrada, Mađari, srpski “prijatelji” se ogradili od Srba bodljikavom žicom, kako Srbima ne dosadi da svakome čine zlo i nesreću!!

   • Slobodanka says:

    Bitne karakteristike i osobine svog naroda zadrži za sebe, ne udeljuj ih drugima.

   • Zoran says:

    Ala ti lupas gluposti ko se svadja sa kime o cemu ti pricas... Srbija sa nikim se nesvadja ima nekih nesporazuma sa nekim zemljama ali nista posebno... Sa BUgarima nemamo mi problema ... sa makedonskim narodom slavenskog porekla koji je vecina nemamo problema sa siptarima da... crnogorskim narodom ne to su nasa Braca... sa Milovcima i siptarima da... Kosovo stara prica... sa Bosnom nemamo nikakvih sporova mozda republika srpska sa Bosanskom federacijom to mozda ... sa hrvatima nema sporova oni imaju spor sa nama ... Madjari stari prijatelji Rumuni su najveci prijatelji srba posle Rusa nikad nisu napali srbiju... jedina zemlja koja nikad nije ratovala sa Srbima pa cak ni za vreme drugog svetskog rata... zato nelupaj da srbi sa nekim u svadji... to sto se srbi bore za svoja prava to stoji ...

 2. Slobodanka says:

  "...kosovske vlasti su ipak odlučile da pokažu da su gazde na severu pokrajine", objasnio je Poljanski. On je dodao i da je "nedelju dana ranije, uz ogromnu prednost na opštinskim izborima, pobedila Srpska lista, a ne albanske partije. Pokušaj legalnog osvajanja severnog dela (Kosova) je propao i na snagu je stupila druga — vojna opcija". ... Predstavnici Nemačke i Francuske na ovoj istoj sednici SB UN zatražili su od Prištine da ukine takse na robu iz centralne Srbije a sa ciljem da se Beograd i Priština vrate dijalogu. Naravno njima bi bilo sasvim dobro rešenje to da na kraju briselskog dijaloga Srbijica prizna Kosovo putem onog Sveubihvatnog sporazuma. Dosad Šiptari nisu napravili ZSO, niti to nameravaju, a to govori da će se njihova divljanja nastaviti sa ciljem da Srbi sami odu. Rezolucija 1244 znači obezbediti uslove za nesmetani povratak izbeglica, to znači i Srba, a ovim oni šalju poruku da se Srbi ne vraćaju.

  • persida says:

   Ne mogu vise da slusam o siptarskim taksama, zasto Beograd ne uzvrati duplo, takse 200? Uz zabranu siptarskim subjektima da prelaze preko srpske terirorije.

   • Rosuljac says:

    Zato što bi pucali sebi u nogu. Veća šteta bi bila od benefit. Izgubili bi prihode od aerodromskih taksi, prihode od putarina kao i gubitak ugostiteljskih prihoda. Makedoncima i Bugarima bi to baš leglo kao što su im legle i takse od 100%.Pitam šta dobijamo tim kontra merama?

    • persida says:

     Ako je tako, hranite ih onda hlebom i solju svakodnevno, to vas je naucilo hriscanstvo, da okrecete obraz neprijatelju.

    • Petronije Arbitar says:

     Prsida je delimično u pravu, koliko god nisam za recipročne mere, pitam se da li zbog aerodromskih taksi, prihoda od putarina i sl. prodajemo svoju državnost i da li bez tih prihoda ne bi mogli? Drugo, poštujem sve Vučićeve napore da pregovara (a šta će drugo, ako ratovati ne možemo?) ali nisam za RAZGRANIČENJE - jer to po meni znači priznavanje Kosova! Ako smo se "razgraničili" onda to znači - tamo je vaše, ovde je naše, prema tome to više nije Srbija!Šta fali zamrznutom konfliktu? Da PROGLASIMO OKUPACIJU DELA SVOJE TERITORIJE i da se u skladu sa tim ponašamo! Pa 500 godina - 500 godina govorili "Dogodine u Prištini!", jednom će i to biti!

     • Slobodanka says:

      Ako želimo da Kosovo zadržimo u Srbiji, onda i mere koje u praksi preduzimamo treba da budu u skladu sa tim opredeljenjem. Da li smo mi ikada sa bilo kojim delom naše zemlje vodili trgovinski rat? Da li u svetu postoje neke države koje su vodile (unutar sebe) trgovinski rat prema nekom svom delu i koliko su teške bile posledice? Samo iz ovih pitanja jasno je da ne treba da vodimo sa tkzv. Kosovom obostrani trgovinski rat, ali zato tkzv. Kosovo neće dobiti priznanje nezavisnosti. Takse 100% su histerija prištinskih vlasti, a mi ne treba tu histeriju da primamo kao zarazu te da zapadamo u istu vrstu histerije zajedno sa "ljudima iz šume". Njihove separatističke težnje stare su decenijama i ne čudi da im je udarilo u glavu: "Sad ili nikad". Oni računaju isto kao i Rvati da iskoriste vreme za ostvarenje svojih ciljeva dok imaju podršku moćne Amerike. Medjutim država SAD na svetskom planu želi da postigne mnogo toga. Medju ciljevima koji su za SAD najvažniji sigurno se ne nalazi tkzv. Kosovo. To je još jedan veoma ozbiljan razlog za histeričnu paniku terorističkih i separatističkih lidera koji sede na vlasti u Prištini. Kampanja da Tramp je ruski čovek u Americi je propala, a to ni za Kosovo nije dobar znak. Kosovu je najveću pomoć pružila današnja Trampova opozicija koja jeste još uvek močna ali ipak slabi. Trampu više neće toliko biti vezane ruke. Šta ako on ipak popravi odnose sa Rusijom gde će se tada naći Klintonovi i njihovo čedo Kosovo? Neka nagodba SAD sa Rusijom da li postaje sve više moguća (Rusija i SAD i sada ipak razgovaraju ali na nižim nivoima) te gde će se onda naći tkzv. Kosovo? Zatim šta ako NATO stvarno oslabi? Šta ako se formira evropska vojska? Sva ta aktuelna pitanja teraju separatistie sa Kosova i njihove moćne mentore da se žure i da što više požure. Kosovo više nije toliko značajno za svet najmoćnijih ljudi, snage koje su ih pre dve decenije itekako podržavale sada sve više liče na otpatke.

   • Slobodanka says:

    Persido, nije ni pametno, ni korisno te ni potrebno da Srbija pada na prostački nivo prištinskih vlasti te da uvodi tkzv. Kosovu simetričnu kontrameru na njihovu odluku o uvodjenju taksi 100%. Najbolji mogući odgovor je već u toku i njega gledamo : NEMA NASTAVKA DIJALOGA BEOGRAD-PRIŠTINA POSREDSTVOM BRISELA DOK ŠIPTARI NE UKINU NJIHOVU ODLUKU O TAKSAMA 100%. Jedno od opravdanja zvaničnog Beograda za stav "Ukinite takse pa nastavljamo dijalog" je npr. ovo: O kakvom dijalogu je reč ako ni keks ne možemo normalno da isporučimo na KIM? Sada je bitno da Beograd istraje na svom stavu da nastavka dijaloga nema dok se ne ukinu takse. Šta se time dobija: Najpre Briselu su trenutno vezane ruke da putem dijaloga idu ka "sveobuhvatnom sporazumu Beograd-Priština" kojim bi Srbija priznala državu Kosovo. EU globalistanci trenutno ne mogu da završe svoj deo zadatka i upravo zato su se direktno angažovali Merkel i Makron (samit u Berlinu te budući samit u Parizu). Prištinske vlasti su takodje trenutno blokirane da ostvare svoj najvažniji cilj da Srbija prizna tkzv. Kosovo. Zato jedan od njihovih instruktora Palmer nastoji da im pomogne te traži od Beograda nastavak dijaloga bez ukidanja kosovskih taksi 100%.

   • Slobodanka says:

    Persido, da je to tako jasno govore irazne izjave Haradinaja, npr najnovija: „Možda ne bude sastanka u Parizu, možda bude odložen, ali ne krivicom Kosova. Naša zemlja je ozbiljna, obavila je domaći zadatak i unapredila poziciju u pogledu mnogih tema i spremna je“, rekao je Ramuš za Klan Kosova. „Ako Srbija ne želi dijalog, mi ne možemo na silu insistirati na njemu, ni u Parizu, niti bilo gde. Uslovljavanje da se ukinu takse i da se nastavi dijalog nije pravedno i ne može da se dogodi. Mi smo od početka ostavili mogućnost ukidanja taksi za jedan okvirni sporazum sa elementima obostranog priznanja i slobodne trgovine“, rekao je Haradinaj. > Ovim poslednjim rečima da želi: "OKVIRNI SPORAZUM SA ELEMENTIMA O B O S T R A N O G P R I Z N A N J A" REKAO JE ŠTA GA NAJVIŠE MUČI, BOLI I RINE. Nama ne treba priznanje Kosova, nego samo je Kosovu potrebno priznanje od strane Srbije.

   • Slobodanka says:

    Kosovo je u maksimalnoj ofanzivi, ojačali su i pokazali su mišiće na sve moguće načine. Šta još mogu da urade? Mogu da maltretiraju Srbe na KIM, ali u tom slučaju pozziva se KFOR da ne vrši svoj zadatak na KIM. Ironija je da mentori Kosova iz duboke države SAD praktično uradili su isto što radi i Tramp - Kosovo su uveli u trgovinski rat protiv Srbije. Ipak ne mogu UČK terorističke vodje da budu tako i toliko podignute te da stoje rame uz rame sa Donaldom Trampom. Samo predsednik SAD je živi bog koji sme i može da se poigrava sa uvoznim dažbinama i da vodi trgovinske ratove. Ispada da teroristička čeda duboke države SAD na Kosovu izjednačena su ni manje ni više sa Trampom. Zar oni nisu kopilad duboke države? Zašto ih podmeću Trampu? Da li je Trampu baš ovako nešto prihvatljivo, da oni koji mu rade o glavi stavljaju svoje proizvode u istu ravan sa njim? Tramp vrši reviziju svih krupnijih sporazuma koje su postavili raniji gospodari Bele kuće. U tom smislu jednom će revidirati i klintonušino Kosovo. Mi jednostavno ne treba da žurimo.

  • Slobodanka says:

   Fljora Čitaku je tražila da Unmik ode sa Kosova. Izjavila je da je „Kosovo ostvarilo značajan napredak u dvadeset godina, te da nije razumno da Unmik ostane više na Kosovu“. Oglasio se i predstavnik Nemačke u UN Jurgen Šulc uz komentar da „Berlin veruje da bi mandat Unmika trebalo preispitati“. Zašto im toliko smeta Unmik? Sve dok Unmik postoji na Kosovu, status Kosova je definisan Rezolucijom 1244 — dakle, Kosovo nije država. Onog časa kada neko pristane na odlazak Unmika to znači, i to u punom smislu te reči, da Rezolucija 1244 više na Kosovu neće važiti. Zato je Unmik ’trn u oku‘ i Prištini i zapadnim silama, koje statusno pitanje Kosova smatraju rešenim.

 3. Gardista says:

  Cekajte, pa sve ovo je trebao da kaze Vucic...ne znam sta mu bi.

  • persida says:

   Nije stigao, namestao je naocare i hvatao pozu.

   • rajko says:

    U sličnim prilikama naše lale kažu: "Puno posla, ne moš' stići!"

  • milorad2 says:

   ne se.i on je to toliko puta rekao da mi je muka od ponavljannja , misliš da oni žele da NAS slušaju i naše političare.Ni ruse neće da čuju ali rusi imaju čarobni štapić koji ih natera da slušaju i kada ne žele , mi to nemamo.

 4. Бели Орао says:

  ХахахАААААА ! ??? Тај атрап , заборави пријатељу , он има паразите на мозгу и не резонује нормално!!!!

 5. Dani ponosa i slave says:

  Lijepo vas je oprala Čitaku: Neovisnost Kosova je bila dekolonizacija i oslobađanje od srbijanskog terora nad Albanskim narodom ,a dačić se sas...ao ko nekulturni divlji vepar pred svima , kao oni što vam bauljaju i sračkaju po Beogradu.Sve u svemu ništa od Kosova u Srbiji ,pa taman da sa Albancima i dogovorite povratak malog dijela Kosova , opet ostajete poniženi i bez ogromnog dijela teritorija.Ček , ček , ček .., ufff , pa da zaboravio sam , ipak nisam u pravu.., čitam jučer da će vam ""vagner oslobodit "" teritorije od Dubrovnika do Grčke.hehehehehehehe..

  • persida says:

   Dolazi Vagner na belom konju, Srbija do Tokija, uhaha uhaha.

  • Милутин says:

   Спрдај се колико ти воља. Крај није ни близу, а на крају се пребројавамо.

  • Istina says:

   Ne sikiraj se ti ujko, kako će srbi vratiti Kosovo uz pomoč Kineza ili Rusa ili neke treće zemlje, bitno je da vam Italijani i Mađaroši traže deo Hrvatske, pa ćete brzo doživeti Kosovski bumarang od Evropskih komšija... Ko se zadnji smeje biće mu sladko...

  • Petronije Arbitar says:

   Znači, i na ovoj sajtu pojavili su se ustaški komentatori!? Nazdravlje! Baš nigde ne propuštate da se proserete!

 6. Istina says:

  Koliko se srba nije vratilo na kosovo,hrvatsku?Posle 20 godina rizik je otici sa srpskim autom u hrvatsku ili proci kroz kosovo,a oni bez problema prolaze kroz srbiju.Zasto se ne spominje Voker,koji je u ime evropske unije postavljao odasivljace za nato bombe?Zasto ne prijateljsko ponasanje evrope niko ne spominje?Etnicki cisto kosovo i hrvatska nikome ne smeta a pri tom su krivi srbi.Zasto niko ne spominje rezoluciju UN. 1244?Zasto se na svakom sastanku ne trazi postovanje tog dokumenta UN.??? Zasto Vucic to ne trazi?Zasto UN ne kazne nekoga zbog nepostovanja svojih rezulucija???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u