РУСИ НАПРАВИЛИ ФРКУ на СБ УН због тзв. КОСОВА!

RUSI NAPRAVILI FRKU na SB UN zbog tzv. KOSOVA!

25 aprila 2020

Stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja, uputio je primedbu ministru spoljnih poslova tehničke vlade nepriznate republike Kosovo Gljauku Konjufcu, zbog neumesne pozadine u vidu žuto-plave zastave ove nepriznate republike tokom njegovog govora na onlajn konferenciji Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

„Želim da podsetim gospodina Konjufca da govori u skladu sa pravilom br. 39 procedure Saveta bezbednosti (Savet bezbednosti UN može da ponudi saradnicima sekretarijata ili ostalim licima, koje smatra nadležnim za konkretno pitanje, da dostave informacije ili pruže drugu vrstu pomoći za razmatranje pitanja koja spadaju u njihovu nadležnost). U vezi sa tim, želeli bismo da zamolimo sekretarijat da informiše sve koji u skladu s tim pravilom govore na sednici Saveta bezbednosti o tome ─ koji simboli su prikladni za pozadinu tokom govora, a koji nisu”, naglasio je Nebenzja.Nebenzja je dodao da je pažljivo slušao o čemu je Konjufca govorio i da, gledajući zastavu iza njega, nikako nije mogao da shvati kakva je to zastava. Sudeći po bojama, istakao je ruski zvaničnik, to bi mogla biti zastava Švedske, ili Ukrajine, ili Barbadosa. Ili, zaključio je Nebenzja, pošto je ipak reč o Balkanu, možda se radi o zastavi Bosne i Hercegovine.

Podsetimo, Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održao je danas video-sednicu na kojoj je predstavljen redovan izveštaj Unmika o Kosovu i Metohiji.

Odluku o tome da se na dnevni red sednice Saveta bezbednosti stavi i izveštaj o Kosovu i Metohiji donela je trenutno predsedavajuća Saveta Dominikanska Republika.

Sednica je održana putem video-konekcije zbog aktuelne pandemije virusa Kovid-19.

KOMENTARI3 komentara

 1. Nebeska Srbija says:

  Na zalost,u medjunarodnoj politici su Rusi veci Srbi od nas..

  • Fric says:

   Zato mi imamo Vulina))))))

   • Cp6a says:

    Naturlich, bolje Vulin nego Šunatovac, Rodić ili Davinić, nekoliko miliona puta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *