РУСИ ОТКРИЛИ: Терористи се пребацују у Авганистан!

РУСИ ОТКРИЛИ: Терористи се пребацују у Авганистан!

19 фебруара 2019

Милитанти ДАЕШ-а на мистериозан начин успевају да уђу у Авганистан, што ствара претњу по државе Организација Споразума о колективној безбедности (ОДКБ), изјавио је заменик шефа дипломатије Русије Михаил Богданов. По његовим речима, то омогућава раст опасности преливања блискоисточног конфликта на постсовјетском простору.

„Расте опасност од преливања блискоисточног тероризма на постсовјетски простор кроз територију Авганистана, када ће ДАЕШ-овци при нејасној ситуацији успети да уђу транзитом преко неке суседне земље“, нагласио је заменик министра на валдајској конференцији о Блиском истоку у Москви.

Богданов је додао да се ДАЕШ уживео у Либији и да јача везе са Ал Каидом, користећи то што се систем државне управе у земљи распада. Притом, Ал Каида се подиже у подручју „нафтног полумесеца“ дуж Средоземља.

Раније је заменик министра полиције Русије Игор Зубов изјавио да се милитанти ДАЕШ-а масовно пребацују хеликоптерима из Пакистана на граници са Таџикистаном, а у Москви не искључују провокације са „потискивањем“ избеглица према Русији.

(Спутњик)

KOMENTARI4 коментара

 1. Velika Metla says:

  Ове и овакве руске изјаве вређају природну интелигенцију код нормалних људи!

 2. Slobodanka says:

  Ovo znači da se nastavlja i rat u Avganistanu, ništa neće biti od američkog povlačenja iz Avganistana. U avgustu prošle godine Crna Gora, članica NATO, ponovo je poslala u Misiju NATO-a u Avganistanu 29 pripadnika Vojske Crne Gore, reč je o pešadijskoj jedinici. Kad Makedoniju prime u NATO, ona će moći da pošalje u Avganistan oko 100 vojnika. Kosovo kad bude konačno priznato, a žure po tom pitanju, moći će da pošalje u Avganistan pretpostavljam oko 50 vojnika. A Srbiju kad uvuku u NATO, ona će moći da pošalje 300-350 vojnika. Kad im pripucaju i kad ih povijaju avganistanske turbandžije ispomagaće se kao braća rodjena i Crnogorci i Makedonci i Šiptari i Srbi. Crnogorski kontingent se sastoji od peššadijske jedinice, angažžovane na zadacima zašštite savezničkih timova za obuku i savetovanje avganistanskih nacionalnih snaga bezbednosti, štabnih oficira i podoficira,

 3. petrovgrad says:

  DEAS ili američki marinci, engleske foke ili kako kod se zvala ta zapadna soldaterija krenuće na Rusiju. Rusija mora pod hitno da uzvrati udarac da im pošeqe slične aktiviste u London, Paris i Berlin.

 4. samostalan says:

  Rusija radi samo ono sto joj Zapad naredi. To samo srpski bolesnici, oboleli od rusofobije, ne mogu da vide.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u