РУСИ ПОВУКЛИ ПОТЕЗ који је „заледио“ цео НАТО и Запад | INTERMAGAZIN

RUSI POVUKLI POTEZ koji je „zaledio“ ceo NATO i Zapad

12 avgusta 2017

Na Dalekom istoku ruski sistemi protivvazdušne odbrane su dovedeni u stanje povećane borbene gotovosti zbog napete situacije oko Severne Koreje, saopštio je član Saveta Federacije Viktor Ozerov, koji je ranije bio na čelu Odbora Saveta Federacije za odbranu i bezbednost.

„Snage PVO i vazdušno-kosmičkih snaga u Dalekoistočnom regionu su ojačane. To što se danas dešava u vezi sa Severnom Korejom u nama izaziva osećaj zabrinutosti i zbog te situacije razumemo potrebu za dodatnim merama kako bi se osigurala naša teritorija“, rekao Ozerov za Sputnjik.

Senator je naglasio da ruska vojska pažljivo prati događaje na Korejskom poluostrvu, posebno u zonama odakle mogu da budu lansirane rakete. Preduzete su mere za slučajeve ako severnokorejske rakete budu pogrešno navedene, a postoje i drugi zadaci.

„Snage PVO nuklearnog obuzdavanja omogućavaju da se Amerikanci odvrate od daljih odlučnih koraka“, objasnio je Ozerov.

Podsetimo, ranije je američki predsednik Donald Tramp obećao Severnoj Koreji „vatru i bes“ ukoliko ta zemlja bude predstavljala realnu opasnost po SAD. Pjongjang je na to odgovorio da proučava mogućnost napada na američke baze na ostrvu Gvam.

KOMENTARI10 komentara

 1. Kosovac says:

  Ja kao vojni analitičar sa velikim iskustvom, smatram da ukoliko Amerika pogreši u usmeravanju svojih raketa ka Severnoj Koreji, da se ta greška neće odraziti na bilateralne odnose između Trampa i Rusije. Pogrešno navedene rakete će najverovatnije biti usmerene u kosmos, pa će ih ruske Kosmoske snage vratiti u Divlje selo u Rumuniji ili u Štit u Poljskoj. Negde će da padnu, to je sigurno.

 2. Hrvomor says:

  hahahahahahahahaha, smešni kauboj sa frizurom obećao "vatru i bes" :-)))

  • Beli Orao says:

   Mislio si reći Srećko Srećković sa kobilom Džoli !!!

 3. M says:

  I vjerovatno ce obecanje izvrsiti ako mu S.Koreja ispali rakete u zonu tih USA otocja-baze.

 4. M says:

  I USA je povukla potez koji je zaledio Rusiju i Kinu.Poslao je Indiju kao svog poslusnika-saveznika da carka Kinu na granici danas,a napadne sutra ako to odgovara USA.To je bezdokazana teorija ovdje,ali ako Pakistan suti i ne napada Indiju,onda je Indija USA saveznik.Ako odbije onda ce je Pakistan napasti ako to treba USA.Izgleda ovih dana USA ne spava.

  • doktrina soka, says:

   @says,nisu ni drugi u dubokom snu.Rusija prati rakete u kosmosu i preusmjerava ,a Kina kopnene snage Indije,sve je rasporedeno na sahovskoj tabli.USA je i NATO je rekla sah,e sada cekamo odgovor rusko kineskog saveza. Oni ce spasiti svjet.

 5. M says:

  Bilo bi dobro da se i neki drugi probude.

 6. M says:

  Kao npr.Bil Gejts.Covjek je dao svoj maximum u najkriticnijom-najpotrebnijem momentu!Iskopao je rupu u koju ce se zavuci.

 7. M says:

  Dzabe!Vrijeme jazavaca izgleda prolazi!

 8. M says:

  A svijet nece spasiti jazavac!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *