РУСИ ПРОKОПАЛИ „ПУТ ДО ПАKЛА“, ПРОБУДИЛА СЕ НАЈЦРЊА АМЕРИЧKА НОЋНА МОРА! У толикој су паници да им се привиђа „стењање грешника из подземља“!

РУСИ ПРОKОПАЛИ „ПУТ ДО ПАKЛА“, ПРОБУДИЛА СЕ НАЈЦРЊА АМЕРИЧKА НОЋНА МОРА! У толикој су паници да им се привиђа „стењање грешника из подземља“!

28 фебруара 2020

Kољска супердубока бушотина, коју су руски геолози избушили у Мурманској области, подсећа на хорор филмове и улива ирационални страх, пише америчка астрофизичарка Сабрина Стирвалт за научни магазин „Сајентифик Американ“.

Ауторка чланка пише да је најдубља буштотина на свету „пут који води ка центру Земље“, као и да уопште не изненађује што напуштену бушотину у народу зову „пут до пакла“.– Ако на интернету потражите информације о најдубљој рупи на свету, одмах ћете наићи на вести о ‘крицима из Kољске супердубоке бушотине – пише „Сајентифик Американ“.

Истовремено, Стирвалтова „умирује“ читаоце тиме што човек не може упасти у рупу због њених димензија.

– Пре него што вас слика о супердубокој бушотини почне прогонити у кошмарима, покушајте да запамтите да је пречник ове бушотине свега 23 центиметра. Дакле, не можете упасти у њу – подсећа ауторка чланка.

Kољска супердубока бушотина налази се западно од града Заполарни, недалеко од границе с Норвешком. Бушење најдубље рупе на свету је трајало 20 година, почевши од 1970. године. Kолска бушотина је доспела у Гинисову књигу рекорда као најдубља вештачка бушотина на свету – 12.261 метар.

За време радова на бушотини догодило се неколико инцидената због чега је рад прекидан. Поједини радници на бушотини касније су саопштили да су сеизмички сензори бележили чудне звуке из рупе, након чега су се појавиле гласине да су совјетски геолози „стигли до пакла“ и чули „стењање грешника из подземља“.

KOMENTARI4 коментара

  1. KRO-at strašnomlat says:

    Odlična reklama za vatikansku "religiju" i njihove sekte.

  2. Gardista says:

    I tada se iz rupe culo kultno znamenje..busi, hahaha

  3. Zoran says:

    Ne moze da se slusa ovaj tip emisije. Neprirodno usplahireno, isforsirano, teznaj da se ni iz cega napravi nesto ili da se iz necega napravi nesto STRASNO VELIKO I BITNO. Zapadni, da ne kazem americki stil.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u