„РУСИ СЕ ИЗВИЊАВАЈУ ШТО НИСУ БИЛИ ВИШЕ УЗ НАС!“ Русија на ногама због „Балканске међе“!

„РУСИ СЕ ИЗВИЊАВАЈУ ШТО НИСУ БИЛИ ВИШЕ УЗ НАС!“ Русија на ногама због „Балканске међе“!

2 маја 2019

Александра Радојичића смо упознали као Фадиља, Албанца који ради за српску полицију у руско-српској ратној драми „Балканска међа“.

– Мој лик доноси баланс и показује да није један народ као народ проблем, већ појединци, групе, терористи, политичари. Ова тема је свима нама битна. Драго ми је да су се Руси укључили и да је на њихову иницијативу почело бављење овом темом. Успели су у продукционом и организационом смислу да направе филм у складу са временом у којем се налазимо, те да се ствари што веродостојније дочарају – рекао је Александар.Kакав је осећај играти у једном о ретких филмова где су Срби позитивци?

– Добар је осећај када добијете прилику да прикажете свој народ у неком другом светлу, с обзиром на то да се води пропаганда толико година и да смо ми приказани као негативци и убице. Чињеница је да Kосово део Србије и да покушавају да нам одузму тај део. Мислим да овај филм на неки начин треба да створи баланс и да се негде осим у Србији види прича из другог угла. Ако ништа друго, широм Русије је филм гледан, свакодневно нам стижу поруке. Захваљују нам на емоцији тог филма, неке ствари они нису ни знали. Неки нам се чак извињавају што нису били више уз нас.

Kаква је сарадња са Русима? Шта сте научили од њих?

– Доста смо слични у неким стварима, али Русија је много већа земља и наравно, има већу продукцију. Мислим да смо једни од других учили. Стварно смо успоставили сарадњу, није нам нико дао сценарио и рекао „овако се то ради“, него су имали слуха и за наше предлоге. Зато мислим да се и ту нашао неки баланс да овај филм може да буде гледан и у Србији и у Русији, јер није само из једне визуре прича испричана.

У филму има много ратних сцена. Kако сте се припремали?

– Никада нисам имао прилике да учествујем у таквом пројекту, са толико пуцњаве и експлозија. Имали смо консултанта, човека који је члан руских специјалних јединица. Он нам је све показивао. Приликом нашег првог сусрета он се чудио како никада нисам пуцао из пиштоља, и нисам служио војску, па смо почели од нуле. Брзо смо успоставили комуникацију. И могу да кажем да сам на неки начин служио војни рок. Ово је и остварење мог дечачког сна да играм у акционом филму који је повезан са тематиком која се тиче нас Срба.

Гледали смо вас и у серији „Пет“ где играте епизодну ролу. Kолико су глумцу важне и мање улоге?

– Апсолутно. Пристао сам између осталог на учешће у пројекту јер је редитељ Балша Ђого мој пријатељ. Он је писао сценарио и режирао и када видите да неко улаже толико труда, желите да будете део тога. Нема ту великих и малих улога. Некада је чак и слађе одиграти неку мању, ако је специфична, јер имате више простора да се поиграте са њом.

Углавном смо вас гледали у улози добрих момака.Привлачи ли вас улога негативца?

– Наравно, али све у своје време. Улоге позитиваца могу да играм цео живот, а да сваки лик буде другачији. Некако због мог младоликог изгледа увек ми дају у старту такве роле, али волео бих да играм што различитије ликове.

(Novosti)

KOMENTARI6 коментара

 1. Ivana says:

  Briga nas za izvinjenja ko će vratiti srpsku mladost koja je izginula zbog njihove bratske izdaje? Najmanje šta mogu da sa nama pregaze Hrvatsku, Srpsku Crnu Goru, Staru Srbiju (Makedoniju) i Belu Krajinu u Sloveniji i da uz njihovu pomoć vratimo srpske zemlje majki Srbiji. Sve ostalo su šuplje priče kojih je Srbima već puno previše.

  • Pera says:

   Razumem tvoj bes, ali nemas pravo da govoris o bratskoj izdaji. I njih su tada razbucali preko jevrejina gorbacova i ludog i pijanog jelcina. A sta da kazemo o medjusobnom klanju srpske brace komunista i cetnika ? Ili sta da kazemo sto je Putin zabranio ovom da mu ime ne spominjem, da nesme da deli Kosovo i Metohiju. Pa ko je onda meni i tebi brat, Putin ili nepomjanik ?

  • Zapadnjak says:

   Ivana,o Ruskom izvinjenju slično mislim kao i vi ali,(uvek taj ali) kada bi to i bilo moguće,mislim "pregaziti" sve te naše vajne susede a u stvari naše ljute neprijatelje(Hrvati),šta onda raditi,kakvu vlast instalirati na tim (pregaženim) terenima kad nam i u Srbiji fali stanovništva(Kosovo,Raška) a kamoli Makedonija i Slovenija.Na tim bi terenima stalno nicale pobune i neredi i to teški neredi,primer vam je Hrvatska 91.god.Da kojim slućajem sada na Kosovu ima milion Srba za gadove poput Haradinaja,Tačija i onog veselog gmizavca ne bi se ni čulo.Za razliku od ogromne Rusije,Srbija nema ni ljudskog ni materijalnog kapaciteta za gubljenje,posebno ne ljudskog,tako da ta vaša,oprostite na izrazu, naivna teza nema nikakvog smisla posebno zato što u tim zemljicama skoro da i nema Srba,osim Crne gore gde ih ima ali su prekriveni i nato i diktatorskom vlasti Đukanovića.Pozdrav.

   • Cp6a says:

    Хе, какво наивно размишљање. Могуће да су Турци због таквог нашег менталног склопа толико дуго овде владали. Кад се територија прегази, тамо нема више никог. Ко од наших оће да се врати, нека се врати, а на осталој територији крупни србски земљопоседници би гајили купус и кромпир. И шта би ту било спорно што би МАЛО вратили оно што су они нама чинили?

  • Max says:

   Pa nema srpskih zemalja. I Srbija je izmišljena.

 2. Srba Šrafciger says:

  Da su svi Šiptari bili u srpskoj UDB-i i KOS-u, KiM bi danas bilo srpsko. Ovako ništa a bit će i manje od toga.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u