„РУСИ СЕ ИЗВИЊАВАЈУ ШТО НИСУ БИЛИ ВИШЕ УЗ НАС!“ Русија на ногама због „Балканске међе“!

„RUSI SE IZVINJAVAJU ŠTO NISU BILI VIŠE UZ NAS!“ Rusija na nogama zbog „Balkanske međe“!

2 maja 2019

Aleksandra Radojičića smo upoznali kao Fadilja, Albanca koji radi za srpsku policiju u rusko-srpskoj ratnoj drami „Balkanska međa“.

– Moj lik donosi balans i pokazuje da nije jedan narod kao narod problem, već pojedinci, grupe, teroristi, političari. Ova tema je svima nama bitna. Drago mi je da su se Rusi uključili i da je na njihovu inicijativu počelo bavljenje ovom temom. Uspeli su u produkcionom i organizacionom smislu da naprave film u skladu sa vremenom u kojem se nalazimo, te da se stvari što verodostojnije dočaraju – rekao je Aleksandar.Kakav je osećaj igrati u jednom o retkih filmova gde su Srbi pozitivci?

– Dobar je osećaj kada dobijete priliku da prikažete svoj narod u nekom drugom svetlu, s obzirom na to da se vodi propaganda toliko godina i da smo mi prikazani kao negativci i ubice. Činjenica je da Kosovo deo Srbije i da pokušavaju da nam oduzmu taj deo. Mislim da ovaj film na neki način treba da stvori balans i da se negde osim u Srbiji vidi priča iz drugog ugla. Ako ništa drugo, širom Rusije je film gledan, svakodnevno nam stižu poruke. Zahvaljuju nam na emociji tog filma, neke stvari oni nisu ni znali. Neki nam se čak izvinjavaju što nisu bili više uz nas.

Kakva je saradnja sa Rusima? Šta ste naučili od njih?

– Dosta smo slični u nekim stvarima, ali Rusija je mnogo veća zemlja i naravno, ima veću produkciju. Mislim da smo jedni od drugih učili. Stvarno smo uspostavili saradnju, nije nam niko dao scenario i rekao „ovako se to radi“, nego su imali sluha i za naše predloge. Zato mislim da se i tu našao neki balans da ovaj film može da bude gledan i u Srbiji i u Rusiji, jer nije samo iz jedne vizure priča ispričana.

U filmu ima mnogo ratnih scena. Kako ste se pripremali?

– Nikada nisam imao prilike da učestvujem u takvom projektu, sa toliko pucnjave i eksplozija. Imali smo konsultanta, čoveka koji je član ruskih specijalnih jedinica. On nam je sve pokazivao. Prilikom našeg prvog susreta on se čudio kako nikada nisam pucao iz pištolja, i nisam služio vojsku, pa smo počeli od nule. Brzo smo uspostavili komunikaciju. I mogu da kažem da sam na neki način služio vojni rok. Ovo je i ostvarenje mog dečačkog sna da igram u akcionom filmu koji je povezan sa tematikom koja se tiče nas Srba.

Gledali smo vas i u seriji „Pet“ gde igrate epizodnu rolu. Koliko su glumcu važne i manje uloge?

– Apsolutno. Pristao sam između ostalog na učešće u projektu jer je reditelj Balša Đogo moj prijatelj. On je pisao scenario i režirao i kada vidite da neko ulaže toliko truda, želite da budete deo toga. Nema tu velikih i malih uloga. Nekada je čak i slađe odigrati neku manju, ako je specifična, jer imate više prostora da se poigrate sa njom.

Uglavnom smo vas gledali u ulozi dobrih momaka.Privlači li vas uloga negativca?

– Naravno, ali sve u svoje vreme. Uloge pozitivaca mogu da igram ceo život, a da svaki lik bude drugačiji. Nekako zbog mog mladolikog izgleda uvek mi daju u startu takve role, ali voleo bih da igram što različitije likove.

(Novosti)

KOMENTARI6 komentara

 1. Ivana says:

  Briga nas za izvinjenja ko će vratiti srpsku mladost koja je izginula zbog njihove bratske izdaje? Najmanje šta mogu da sa nama pregaze Hrvatsku, Srpsku Crnu Goru, Staru Srbiju (Makedoniju) i Belu Krajinu u Sloveniji i da uz njihovu pomoć vratimo srpske zemlje majki Srbiji. Sve ostalo su šuplje priče kojih je Srbima već puno previše.

  • Pera says:

   Razumem tvoj bes, ali nemas pravo da govoris o bratskoj izdaji. I njih su tada razbucali preko jevrejina gorbacova i ludog i pijanog jelcina. A sta da kazemo o medjusobnom klanju srpske brace komunista i cetnika ? Ili sta da kazemo sto je Putin zabranio ovom da mu ime ne spominjem, da nesme da deli Kosovo i Metohiju. Pa ko je onda meni i tebi brat, Putin ili nepomjanik ?

  • Zapadnjak says:

   Ivana,o Ruskom izvinjenju slično mislim kao i vi ali,(uvek taj ali) kada bi to i bilo moguće,mislim "pregaziti" sve te naše vajne susede a u stvari naše ljute neprijatelje(Hrvati),šta onda raditi,kakvu vlast instalirati na tim (pregaženim) terenima kad nam i u Srbiji fali stanovništva(Kosovo,Raška) a kamoli Makedonija i Slovenija.Na tim bi terenima stalno nicale pobune i neredi i to teški neredi,primer vam je Hrvatska 91.god.Da kojim slućajem sada na Kosovu ima milion Srba za gadove poput Haradinaja,Tačija i onog veselog gmizavca ne bi se ni čulo.Za razliku od ogromne Rusije,Srbija nema ni ljudskog ni materijalnog kapaciteta za gubljenje,posebno ne ljudskog,tako da ta vaša,oprostite na izrazu, naivna teza nema nikakvog smisla posebno zato što u tim zemljicama skoro da i nema Srba,osim Crne gore gde ih ima ali su prekriveni i nato i diktatorskom vlasti Đukanovića.Pozdrav.

   • Cp6a says:

    He, kakvo naivno razmišljanje. Moguće da su Turci zbog takvog našeg mentalnog sklopa toliko dugo ovde vladali. Kad se teritorija pregazi, tamo nema više nikog. Ko od naših oće da se vrati, neka se vrati, a na ostaloj teritoriji krupni srbski zemljoposednici bi gajili kupus i krompir. I šta bi tu bilo sporno što bi MALO vratili ono što su oni nama činili?

  • Max says:

   Pa nema srpskih zemalja. I Srbija je izmišljena.

 2. Srba Šrafciger says:

  Da su svi Šiptari bili u srpskoj UDB-i i KOS-u, KiM bi danas bilo srpsko. Ovako ništa a bit će i manje od toga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *