РУСИ ШОКИРАЛИ ИЗРАЕЛ: Не признајемо…

RUSI ŠOKIRALI IZRAEL: Ne priznajemo…

22 marta 2019

Rusija nikada neće priznati Golansku visoravan kao izraelsku teritoriju, izjavio je za Sputnjik član Odbora za međunarodne poslove Saveta Federacije Rusije Oleg Morozov.

„Rusija to nikada neće priznati“, naglasio je Morozov.On je takođe naveo da „Tramp intenzivno provocira svetsku zajednicu i arapski svet“. Za to postoje tri cilja. „Prvi je što više približiti sebi Izrael, koji u Sjedinjenim Američkim Državama treba da vidi ne samo glavnog već suštinski jedinog saveznika u ovom pitanju“, objasnio je Morozov.

Drugi cilj je da se podeli arapski svet. Neko će se pognuti i oćutati. To će ga vezati za SAD i oslabiti arapsko jedinstvo, dodao je on.

„Treći je udarac na Siriju i njeno partnerstvo sa Rusijom“, zaključio je Morozov.

Prvi zamenik predsednika odbora za međunarodne poslove Saveta Federacije Rusije Vladimir Džabarov smatra da Vašington ne zadovoljava početak mirovnog rešavanja situacije u Siriji, on preduzima mere za jačanje napetosti u regionu.

„Situacija na Bliskom istoku tek je počela da se smiruje, počinje proces mirnog rešavanja u Siriji, a Sjedinjene Američke Države odmah pokušavaju da dolivaju ulje na vatru. Vašington se ne zadovoljava mirovnim procesom u Siriji“, rekao je senator.

On je naglasio da je ova odluka Amerikanaca slična prethodnoj — da se Jerusalim prizna za glavni grad Izraela.

„Amerikancima nije potreban mir u ovom regionu, potreban im je rat i haos. Oni su zainteresovani za prodaju svog oružja“, ukazao je Džabarov.

On je izrazio žaljenje što tako nerazumna Trampova izjava može da poremeti krhku ravnotežu u arapskom svetu. Počeće provokacije protiv Izraela, mogli bi izbiti sukobi.

Senator je podsetio da se na takozvanim spornim teritorijama sada nalaze jedinice mirovnjaka.

Američki predsednik Donald Tramp pozvao je ranije da se sporne teritorije Golanske visoravni priznaju za izraelske.

KOMENTARI4 komentara

 1. samostalan says:

  Sta to vredi, kad Putin radi sa Trampom, na stetu Rusije.

 2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Gde su sada oni "stručnjaci" koji govore da Putin radi za jevreje ???????

  • samostalan says:

   Radi itekako, ovo je samo za naivne. Videces sta sledi.

 3. SENAD says:

  BRAVO,RUSSIA.....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *