РУСИ СПАСАВАЈУ ЕВРОПУ: Путинова армија у Италију пребацила савремени комплекс аеросолне дезинфекције „Орлан“ (ВИДЕО)

РУСИ СПАСАВАЈУ ЕВРОПУ: Путинова армија у Италију пребацила савремени комплекс аеросолне дезинфекције „Орлан“ (ВИДЕО)

24 марта 2020

„Орлан“ је у наоружање руске армије уведен 2015.године, и представља новију варијанту “саниратног топа” ТМС-65У. Захваљујући његовој конструкцији средство се може применти у најсложенијим условима експлоатације. О ефикасности овог средства најбоље сведочи податак да је у стању да за један минут у потпуности деконтаминира 90 квадратних метара простора. „Орлан“ је 2016.године учествовао у ликвидацији епидемије Антракса која се догодила у Јамалском региону.

“Орлан” је намењен за ефикасну дезинфекцију различитих типова возила, зграда и осталих затворених објеката, као и средстава индивидуалне заштите. Читав комплекс се налази на шасији камиона КамАЗ-53501. Средство је у наоружање уведено 2015. године. Оно се састоји од крана-манипулатора и хидрауличне дизалице.Ово му омогућава ефикасну употребљивост у најсложенијим условима експолоатације. Његов капацитет дезинфекције износи око 90 квадратних метара простора у једној минути.Захваљујући својим габаритима „Орлан“ без проблема стаје у војно-транспортни авион Ил-76. Посада која управља целим системом  се састоји од три члана.

Његова примена је забележена почетком августа месеца 2016.године приликом сузбијања Антракса на подручју Јамалског региона.

Ова машина је „млађи брат“ специјалног совјетског комплекса за топлотни третман и дезинфекцију наоружања и војне технике ТМС-65У.

ТМС-65У на задњем делу камионске платформе има турбомлазни мотор ВК-1 који се иначе налазио на ловачким авионима МиГ-15 и МиГ-17, али и на бомбардерима типа Ил-28. Помоћу овог система војска је у стању да на веома брз и ефикасан начин изврши чишћење возила од хемикалија, или за стварање снажних димних завеса којим се покрива кретање трупа на бојишту.

Његова ефикасност је заиста импресивна. Наиме један ТМС-65У може да за само сат времене деконтаминира простор од готово 5 квадратних километара.

(bog-rata.com)

KOMENTARI8 коментара

 1. S says:

  Koliko vremena Rusima treba da sa ovakvim topovima okupaju velike gradove Lombardije?

  • Слоба says:

   Ови аеросолни уређаји се могу монтирати и на хеликоптере где је учинак већи

 2. Velika Metla says:

  А санкције "ЕУ" према Русији? Нико нормалан не зарезује "ЕУ" ни по којем питању.

 3. Косовац says:

  Што је ово добро за демонстрације…..

 4. petrovgrad says:

  Rusi spašavaju ljudski rod. Zapad je totalno truo.

  • persida says:

   Naivan si, Rusi sve vreme rade sa Trampom, sve ajkule su u dogovoru, a mi smo zrtva njihovih eksperimenata.

 5. zaliv says:

  Zasto se kod nas ne dezinfikuju ulice, u Kini to i danas redovno rade kada kod njih epidemije vise prakticno i nema!? Srbija je mogla traziti nekoliko ovih kamiona, pa i da kupi ako treba!

 6. Vesna Karakaš says:

  Imali smo i mi, mala zemljica, a nekad velika Jugoslavija, sankcije i preživeli. A kako neće velika Rusija, sa još većim srcem, koja pomaže tim istim Evropejcima, koji su joj uveli sankcije! Ljudskost je kod pravih ljudi na prvom mestu, o zločincima ni ne želim da razmišljam.Oni nisu svesni delovanja kosmičkih zakona i ne znaju da se svako zlo vraća onima koji su ga izazvali, kao i dobro.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u