РУСИ СУМЊАЈУ У ВУЧИЋА: Да ли се окреће ка нама или је све то његова игра?

РУСИ СУМЊАЈУ У ВУЧИЋА: Да ли се окреће ка нама или је све то његова игра?

20 јуна 2016

pol-vucic-putin 342„Српски премијер је неочекивано отказао посете Америци и Бриселу, и индиректно оптужио Запад за покушаје да изазове хаос у Србији. Истовремено се у српским медијима појављује информација о плановима отварања руске војне базе поред Београда. У Србији говоре о озбиљној кризи у односима са Западом и заокрету према Русији“, пише руски „Комерсант“.

„Вучић се не понаша као прави пријатељ запада“

„Очекивало се да ће Александар Вучић бити почасни путник првог лета Ер Србије на релацији Београд – Њујорк, и да ће се састати са сталном представницом САД у УН Самантом Пауер. У Бриселу су били планирани његови разговори са руководством ЕУ. Али, српски премијер је отказао све посете без било каквих објашњења. Српски медији сматрају да је Вучић незадовољан новим захтевима ЕУ за почетак преговора о ступању у ЕУ“, наводи „Комерсант“.

„Све је то изазвало незадовољство Запада. Амбасадор САД у Србији Кајл Скот и шеф делегације ЕУ у Београду Мајкл Давенпорт су хитно тражили састанак са српским премијером, а затим је Вучић кратко коментарисао да су разговарали нормално, али постоје различите тачке гледишта“, наставља своју анализу руски лист.

Београдски медији су наводно дошло до сазнања о плановима да аеродром Ечка код Зрењанина постане друга руска база у Србији након хуманитарног центра у Нишу. Та тема требало би да буде део званичних разговора Београда и Москве приликом посете руског премијера Дмитрија Медведева који ће, према наводима медија, пре тога тражити да се верификује Споразум о посебним дипломатским привилегијама Српско-руског хуманитарног центра у Нишу.

После тога су у Србији почели да говоре о озбиљној кризи у односима са Западом и заокрету републике према Русији.

– То је најозбиљнија криза у односима између Србије и Запада за све време колико је Вучић на власти. Након повратка премијера из Москве где су били дипломатски формулисани руски захтеви да у владу уђу људи који ће бранити интересе руско-српског савезништва, односи између Београда и Запада су се променили – сматра аналитичар Бошко Јакшић.

Али, упућени саговорници листа „Комерсант“ у Београду не одбацују могућност да је понашање српског премијера само игра.

– Вучић је вероватно одлучио да се представи Западу као љут и увређен политичар, спреман да одустане од зближавања са ЕУ да би привукао већу пажњу западних партнера. Правих разлога за погоршање односа са Западом нема, каже главни уредник агенције Бета Иван Цвејић.

(Vesti-online)

KOMENTARI6 коментара

 1. Apis says:

  Mogu samo da se slozim sa predhonim komentarom

 2. Batina says:

  Ko izda svoga kuma ni slucajno mu se ne smije vjerovati.

 3. Zozo says:

  Jedan Srin ga je opisoa ovako; Vucic je bolesno ambiciozni i sujetni, radikalni, provincijalni političar bez vizije, znanja, iskustva i moralnih načela, koji je bio idealan za konvertita, koji je tražio brzu političku afirmaciju za svoju pohlepnu želju da postane estradni mesija, vođa navijača, lider od papira, lažni reformator i da dokaže svojim gazdama da su dobar izbor napravili, da je samo on sposoban da odigra tu veliku istorijsku prevaru na najbolji mogući način i da, ucenama, obmanama, pretnjama, krađama, jednoumljem, medijskom kontrolom i spinovanjem primora opljačkani i osiromašeni srpski narod da glasa za njegovu izdaju države, nacije, morala i svih političkih načela. Plašljiv, plačljiv, mekušast, ponizan, licemeran i snishodljiv prema moćnijima i okrutan, surov, nemilosrdan i arogantan prema potčinjenima bio je, mora se to priznati, odličan izbor eksperata CIA, koji lobotomiraju i instalitaju svoje nacionalne političare da rade u interesu velikih sila.

 4. Nenad Kostic says:

  Ja ne verujem da jedan Polizicar moze da Bude za Cela Srbija Dobar.. svaki Covek trazi neshto posebno... jednom da posle ne... sve je teshko... i tako njegov rad... za nas da pishemo i da kritikujemo je veoma lako... a ko od nas nema greshke? Moze da kritiuje slobodno... al znam da svaki ima svoju greshku na svoj nacin... zato.. ne gledajte samo metar.. nego probajte da gledajte 100 ili 1000 Metri napred ;)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u