РУСИ ТВРДЕ: Ако нас Србија позове, НАЋИ ћемо решење за КОСМЕТ

РУСИ ТВРДЕ: Ако нас Србија позове, НАЋИ ћемо решење за КОСМЕТ

13 фебруара 2020

РУСКИ амбасадор у Србији Александар Боцан-Харченко изјавио је да је Москва спремна да помогне у решењу питања Косова и Метохије ако Београд то затражи.

„Русија не остаје изван те ситуације. Русија је стална чланица Савета безбедности УН, а без Савета безбедности нема решења“, навео је Боцан- Харченко за „Спутњик“.Он сматра да када је реч о дијалогу Београда и Приштине и напорима Запада да се дође до решења не постоји нешто ново што би обезбедило могућност компромиса.

Одговарајући на питање да ли је Русија спремна да именује свог посредника ако Београд буде затражио, руски амбасадор каже да сматра да ће Москва пронаћи решење ако Београд позове Руску Федерацију.

Према његовим речима, међународно-правна логика је доста једноставна, односно ако постоји једна резолуција могуће је усвојити другу само на основу наредног решења.

„А док нема друге резолуције, ту је Резолуција 1244 као наш заједнички путоказ“, рекао је Боцан-Харченко.

Он сматра да је неопходна равнотежа, али пре свега притисак на Приштину да у најмању руку повуче таксе.

Коментаришући поруке из Приштине након формирања нове владе самопроглашеног Косова, руски амбасадор каже да до сада није чуо нешто охрабрујуће од премијера Аљбина Куртија.

„Можда сам више чуо оно што не охрабрује, не даје неки подстрек за успостављање дијалога. Најважније је безусловно укидање царина. То је први и најважнији задатак. Чули смо нешто, али уз неке услове, што није јасно“, навео је он.

Боцан-Харченко је рекао да ових дана предстоји посета министра одбране Русије Сергеја Шојгуа Београду, а да су почеле припреме и за долазак министра спољних послова Сергеја Лаврова.

„Имаћемо много посла у организацији догађаја поводом 75 година од Дана победе. То је заједничка сарадња. То је наш свети дуг да се покажемо на најбољи начин. Имамо много планова, на пример Бесмртни пук, остало нека буде изненађење. У ситуацији када постоје покушаји фалсификовања историје, мислим да ћемо направити продор“, каже руски амбасадор.

(Срна)

KOMENTARI15 коментара

 1. Ivana says:

  Rusi su s amerima imali dogovor pola pola ako se Juga raspadne ali su Rusi izgubili gotovo sve vreme je da se probude i uzmu svoju polovicu. Ali to mogu jedino uz pomoć Srba da pomognu da se stvori srpska država na prostorima kojima smo bili većina do etničkog čišćenja ustaša uz pomoć Vatikana i Evrope. Ali to Vučku ne pada na pamet no će Vučko ajmo Srbi u eu koja nema alternativu on je njihov plaćenik a naš veliki vođa vučko. Evropa i Vatikan su vekovni osvedočeni naši „prijatelji“ kako kaže Vučić pomogli su sve pokolje Srba u Hrvatskoj i Krajini i pomogli su Hrvatima izvršiti etničko čišćenje Srba. Stolećima Hrvatima pomažu u pokatoličavanju pravoslavaca ne samo u Hrvatskoj, Ukrajini, Belorusiji itd. nego širom sveta. Pomogli su odvojiti pravoslavnu Crnu Goru od pravoslavne Srbije i sad se trude zakuhati rat među braćom. Isto tako su pomogli polovicu Bosne očistiti od pravoslavnih Srba pripremaju i otimanje Vojvodine a vođa kaže naši „prijatelji“ U Srpskoj Crnoj Gori sluga Vatikana Milo predvodi katolike i mrzitelje Srba i pravoslavne crkve ponosi se ustašama i Crnu Goru gura pod papine skute. Zapitajte se braćo Crnogorci kud vas vodi Milo i milogorci oćetel’ ustaše i mrzitelji vere đedova postati? Došlo je vreme da se pokrene ceo srpski narod Srbije i bratske Srpske Crne Gore i da krenemo na ujedinjenje u jednu državu za veke vekova. Dosta je bilo vatikanskih podela i podmetanja preko domaćih petokolonaša.

  • krojač says:

   Ovo "pola pola... ako... se raspadne" sam davno čuo da je ugovoreno sporazumom u Jalti, ali nikad nisam dobio nedvosmislenu potvrdu takvog rešenja. Takodje nije jasno šta je to "pola pola", pričalo se o granici na Drini, pa o etničkim razgraničenjima itd. ali ni za to nema nikakve potvrde. Sve lebdi u vazduhu, a zapad koji jako voli ovakve nejasne situacije vrlo spretno zloupotrebljava "maglu nad Mostarom" na našu i rusku štetu. Rusi koji su i na svojim prostorima pretrpeli ogromnu štetu još uvek ne mogu da se priberu, još uvek oklevaju i premišljaju šta da rade. Takav je bar moj utisak. Ni Srbi nisu odlučni u ostvarivanju svojih interesa, jedno zbog toga što su nedavno mnogo puta "dobili po prstima" čim bi i pomislili da ostvare neko svoje pravo, a drugo zato što ne znaju šta bi pre spasavali. Gotovo ceo Balkan istorijski, etnički, kulturološki i na svaki drugi način pripada njima, a situacija je takva da im je otet najveći njegov deo. Ostatak teritorije koji se svodi na Srbiju tavori pod nevidljivim, ali vrlo surovim sankcijama, pljačkan, trovan i na drugi način demografski uništavan od strane marionetske vlasti i stranaca. Kad-tad ćemo morati još jednom da stisnemo zube i suprotstavimo se zapadu pa kud puklo da puklo. To nas čeka, pa čeka. Što pre to učinimo, to bolje, to će manje štete uspeti da nam nanesu, to će nas više ostati u životu i u Srbiji. Rusi su spremni da pomognu, ali ne sa pozicije velike sile koja ostvaruje svoja ugovorena prava, već kao prijatelji, ako ih pozovemo i u našem interesu. To treba ceniti i bez ustručavanja prihvatiti, jer oni nisu isto što i zapad.

  • Milenko says:

   Potpalila si se do neba, ma do svemira, otkad vidiš proteste u Crnoj Gori. Ali vernici u Crnoj Gori protestuju zbog odbacivanja diskriminatorskog zakona, a ne sa ciljem prisajedinjenja ostalim Srbima i državi Srbiji. Sa takvim izjavama samo potvrdjuješ aktuelne optužbe montenegrinskog režima i otežavaš položaj tom narodu koji mirno protestuje. Za Mila radiš i to punom parom. Stvarno si tupa, tako da slušajući tebe uopšte me ne čudi što ste izgubili Krajinu.

   • test01 says:

    Malo ste preostri prema gospodji koja nije nista lose rekla, naprotiv, sasvim je lepo objasnila situaciju na prostorima bivse Yu. Sto se tice CG, zapadu je ona vazna da spreci Srbiji izlazak na more i da je izolise a ovo je vec druga faza unistavanja pravoslavlja i Srpstva na ovim prostorima. Njegos je lepo rekao da je crnogorac a po nacionalnosti Srbin. Mislim da je tu kraj svake diskusije. I CG i Srbija su stare Srpske kraljevine!

    • Milenko says:

     Manite se tih paranoidnih Lučićevih teorija. Srbija već ima izlaz na Crno more preko reke Dunav, zbog reke Dunav koja se uliva u Crno more, Srbija se i dalje smatra primorskom zemljom. E sad što "naše" najpametnije vlasti dosad nisu obnovile naše luke na Dunavu, eto to je najvažnije pitanje. Zatim koridor 10 nam obezbedjuje dvostruku vezu (preko Makedonije i preko Bugarske) do veoma razvijene luke Solun u Egejskom moru. Od luke u Solunu dobili smo ponudu za izgradnju suvih luka na teritoriji Srbije, što bi još više smanjilo tu izolovanost od koju pominjete. Dakle mi treba što pre da obnovimo našu železnicu taj desni krak od Beograda ka Nišu, zatim ka Sofiji i Skoplju. To je samo naš posao i ne možemo da se žalimo kako nas neko sputava. Na raspolaganju nam je i luka Burgas u Bugarskoj na Crnom moru. Nema potrebe da budemo slepački i bolesno zavisni od crnogorske luke Bar. Ovaj put Beograd Bar čija izgradnja će nas puno koštati to nam uopšte nije trebalo jer značajno veću korist od njega će imati Crna Gora. Milo nas zapljuvava za srbomrzačkom politikom, a mi njemu o svom trošku gradimo takav velelepni i skupoceni put. ... Što se mene tiče Milo Djukaj može luku Bar da proda Albaniji, pa neka Velika A. ima dve luke i u Draču i u Baru. Uh, Montenegro bi baš procvetao kad bi im Albanci obnovili i uredili barsku luku. Djukaj sad naprimer neće mali šengen, ali on je svojoj državi odavno obezbedio mali šengen > Srbe ne podnosi ali turisti iz Srbije mogu na crnogorsku obalu sa ličnom kartom. Šta je to nego mali šengen u delu prometa putnika. U pravu je Dinki kad nam ponavlja "Ne na more u Crnu Goru!".

     • Milenko says:

      Ispravka> Milo nas zapljuvava sa srbomrzačkom politikom i PRAKSOM, a mi njemu o svom trošku gradimo velelepni i skupoceni put koridor 11. Valjda za to da Milovi mafijaši lakše i brže stignu u omraženi Beograd. A i da praznoglavi Srbi potrče da popune turističke pansione na njihovom primorju. Ima li Srbija imalo dostojanstva? Treba uvesti zakone da iz Srbije u Crnjgoru ne može da se izadje bez pasoša i sa obaveznom uplatom 500 EUR depozita po glavi za spašavanje praznoglavih iz Spuža i drugih Milovih prduna. Djukaj je već izjavio da mu mini šengen ne treba, prema tome ove zakone možemo da uvedemo.

    • Milenko says:

     Zatim rešenje pitanja tkzv. Kosova ima strogo etnički šiptarski karakter. Ako i Srbi isto kao Šiptari sada odjednom povode se za etničkim principom, onda to znači da Srbija je na još sigurnijem putu da izgubi KIM na nekoj svetskoj konferenciji o ponovnom uredjenju Zapadnog Balkana.

   • Ivana says:

    Miljenko ustaša ne podmeći Srbima nisu baš svi naivni tamo mi da vam se gaće tresu od ujedinjenja svih Srba u jednu državu. Svi vi možete da radite šta oćete genocid nad Krajinom, otimanje Kosova, sad pokatoličavanje Crnogoraca itd. Samo mi Srbi ne smemo ništa ma malo sutra "Miljenko" Josipe.

    • Milenko says:

     Divljakušo, svako ti je ustaša ko ne poštuje tvoje puste emotivne želje. Od tvoje najbliže braće ustaša si to divljaštvo naučila i širiš ga ovde po portalu.

    • Miraš says:

     Ivana, tvoje navodno herojstvo je bez pokrića jer ti pozivaš u pomoć Ruse da ti pomognu da naprave srpsku državu. A Rusija danas ne može da reši ni problem Rusa u Donbasu i u Ukrajini, a ni u Estoniji, itd. Šta bi rekli Rusi svom predsedniku ako bi on po tvojoj želji napravio tu srpsku državu, a on ne može da sastavi ni sve Ruse u jednu državu? Razumem toje želje, ali nepismena si skroz naskroz za politiku. Tako ste i 1944 doneli komunizam u Beograd i od Srbije napravili CRNU SRBIJU. A sada činiš uslugu svim bg kvislinzima koji bi da amputiraju KIM, donoseći opet nekakve brzopotezne i kratkopametne ideje u Srbiju. Ne ide da pile odredjuje koki šta će ona i da radi. Zato smiri te tvoje gorštačke strasti i budi bar malo mudrija, pametnija.

  • Milenko says:

   Milo jeste pomahnitao, a ti mu sa ove strane pomažeš da što pre izvadi batinu. I to si upakovala u najlepše oblande. Kako možeš da budeš toliko sebična, bezobzirna i nestrpljiva?

 2. Za Srbiju says:

  Srbija zove, ali antisrpska vlast ne zove.

 3. aPera says:

  Sada smo u epohi bezobzirnosti, samozivosti, sebicluka, jednom recju - doba materijalista i bestijalnosti ! Tu edukaciju covecanstvo je primalo u zadnjih 100 godina od potomaka plemena avironova i datana ili na zivotinjskom jeziku napisano dejtona. Ocigledno preziveli su se naselili u sodomu i gomoru i njihovi preziveli potomci, nazalost nastavili da se kote i sada nastavili trovanje i unistavanje covecanstva ! Od kuda pravilo da vrhovni politicari moraju biti nenormalni ljudi, psihopate, pederi, lezbejke ? Od kuda pravilo da mora da se jede genetski modifikovana hrana, koja ubija ? Odakle pravilo da se mora trovati avionima covecanstvo ? Odakle zakoni o vencanju izopacenih istopolnih ? Odakle zakoni da oni mogu da usvajaju i sakate decu ? Jos nisam cuo, a i nikad necu, da su u braku dva pedera rodila dete ! Pa ako su normalni, zasto kradu decu normalnih ljudi ? Odakle pravilo, sem sto je gejts na jutjubu izjavio da je za vakcine, jer je zemlja prebukirana, da su obavezne vakcine ? Koja demonkratija, koji bakraci, ako moras na silu da ubijas sopstvenu decu ?

  • Gagi says:

   PERO, upravo je sve kao sto si napisao. Danas se svaka ljudska bestijalnost podstice i unapredjuje, drzave besomucno finansiraju te projekte preko medija pod njihovom kontrolom. Razaraju stanovnistvu zdravo rasudjivanje i slabe im moral. Postalo je apsolutno normalno da su politicari koji "brinu" o narodu dokazani narkomani ciji mozak nenormalno funkcionise i ... nikom nista. Evo, citamo da se ljudi svakim danom dive Putinu i njegovim potezima na uredjenju svoje drzave. Danas je najvece divljenje prema nekome ko svoj posao obavlja savesno i sasvim normalno. Toliko su nas vec napravili devijantnima da nam normalnost predstavlja nesto nedostizno i nestvarno. U pravu je Ivana (gornji tekst) kada tvrdi da treba da se "grune" i najzad dodjemo sebi, cutanje i povlacenje nam nije donelo nista. Mudro su cutali "srpski" komunisti u bivsoj drzavi, "nisu talasali" pa vidimo do cega je to dovelo Srpski narod. Danas je slicno vreme, politicari "mudro" cute i cekaju neki njima znani trenutak koji ce da bude u nasu korist, za to vreme Rusi svakodnevno nude pomoc. Nama ta pomoc nije potrebna jer moramo da vodimo racuna sta ce da kazu nase ubice i unistitelji, valja sa njima praviti buducnost pa da ih ne uvredimo. Ovo je vek apsurda i zivotne nelogicnosti,sva moguca naucna dostignuca se upotrebljavaju da se narodi u svetu totalno slude i razore im se mentalni kapaciteti, tako ce postati digitalni savremeni robovi (oni koji jos nisu) a da to ne osete.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u