РУСИ у рушевинама Алепа пронашли ствари везане за Југославију и САД

РУСИ у рушевинама Алепа пронашли ствари везане за Југославију и САД

29 децембра 2016

proizvedeno-u-jugoslaviji-jt

Руски тимови за деминирање настављају да чисте школе и џамије у Алепу од бомби, мина и муниције након, што су од побуњеника преузели контролу над градом. Откривени експлозив долази из разних делова света, међу којима су и САД и Немачка.

Од почетка операције чишћења од мина сиријског града пре три недеље, деминери су очистили 966 хектара, саопштио је руски Центар за помирење. Центар је 2.149 зграда у граду и предграђу Алепа прогласио безбедним, укључујући 44 школе, 38 џамија, 10 медицинских установа и другу кључну цивилну инфраструктуру. Деминери су, такође, очистили и 350 километара путева у околини те области, наводи се у извештају.

Тимови су открили и неутралисали око 14.700 опасних средстава, укључујући и 6.700 импровизованих експлозивних направа. Муниција је откривена у залихама које су иза себе оставиле разне оружане групе, од наоружања за малокалибарско оружје и ручних бомби, до ракета намењених ракетним бацачима. Снимак операције деминирања који је објавило Министарство одбране Русије показује сандуке пуне разне муниције. Неки од њих означени су као „Артиљеријски корпус војске САД, произведено у Југославији“.

„Муниција коју смо пронашли је немачка, америчка, бугарска… Количина коју су имали је помало узнемиравајућа“, изјавио је мајор Иван Громов, командант јединице за одлагање бомби.

Руска војска у Алепу помаже у обнављању нормалног живота у граду након четири године непријатељстава. Осим одлагања експлозива, они помажу у достављању хуманитарне помоћи и обнављању комуналних услуга.

Руска јединица војне полиције распоређена је у Алепу ради очувања реда и спречавања евентуалних злоупотреба.

Побуњеници који се боре против сиријске власти били су присиљени да напусте источни Алеп, након што је Дамаск прошлог месеца успешно спровео офанзивну операцију у граду. Евакуација побуњеника и њихових цивилних присталица требало је да сачува животе и спроведена је уз помоћ међународних хуманитарних организација. Тиме су заустављене сталне борбе у граду који је годинама био подељен на део под владином контролом и део под контролом побуњеника.

Раније је Марија Захарова обавестила јавност да су у Алепу пронађене веће количине оружја намењеног бугарској војсци и рекла да ће ова земља морати да одговори на низ питања. На још незгоднија питања, свакако, мораће да одговоре и амерички и немачки званичници руским дипломатама.

(rs.sputniknews.com, Правда)

KOMENTARI3 коментара

  1. Dondon says:

    E sad nas predsednik treba da ponudi Vojsku Srbije da ucestvuje u humanitarnim misijama i pomogne Ruskoj braci u uspostavljanju mira u Siriji. Medjutim mi radije saljemo i nudimo Vojsku za Irak i Afganostan, odnosno pod komandu NATO-a.

  2. Srdjan says:

    To je to. Ameri dobrim delom ratove koriste da potrose staro naoruzanje, cije je odrzavanje skuplje nego rat kojim se uniste zivoti miliona ''nebitnih'' Libijaca, Sirijaca, Iracana, Srba. Valjevski ''Krusik'' su gadjali, izmedju ostalog, i raketama napravljenim bas u njemu, 70-tih godina. Njih su kupili, da se ne lazemo, iz politickih razloga, da privezu Tita za sebe. Ne jer nisu mogli sami da ih naprave.

  3. pravda says:

    Tako je gosp.Dondon. da je ova vlast srpska,upravo tako NASA bi vojska trebala poslati BRATSKOJ Rusiji pomoc i dokazati da smo braca u dobru i zlu,ali sta ces kad su to dupolisci ZAPADA,e zato mi i nemamo ono sta treba da imamo.Nema sada Ustasa i ostalih podanika i izdajnika pravoslavlja a sta je ovo SAMI ZAKLJUCITE ? ZIVELA PRAVOSLAVNA RUSIJA. Ziveo BRATSKI Ruski narod. Ziveo Vladimir Vladimirovic PUTIN

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u