РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Масивни маневри америчких сателита, РАТНЕ МАШИНЕ ВРШЉАЈУ KОСМОСОМ!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Масивни маневри америчких сателита, РАТНЕ МАШИНЕ ВРШЉАЈУ KОСМОСОМ!

27 јануара 2019

Руски системи за праћење уочили су на геостационарној орбитиa масивне маневре америчких војних сателита ГССАП са циљем инспекције других војних апарата у космосу, преносе медији.

Kако је објашњено из руског Астрокосмичког научног центра, Америка је између 2014. и 2016. године на геостационарној орбити разместила четири сателита за контролу космичког простора, пре свега за потребе америчке војске.Ти сателити имају уграђену оптичко-електронску апартатуру која је у стању да снимају и парте друге сателите и објекте у свемиру.

Центар такође наводи и да су ти сателити за протеклих четири године извели преко 400 маневара, између осталог вршили су инспекцију појединих покварених војних сателита. Да би то извели, ти сателити су се кретали по геостационарној орбити користећи се резервним моторима.

Руски медији подсећају да су Американци први, још летос, оптужили Русију да је испитивала сателите који имају могућност маневрисања на орбити, те је кретање једног таквог сателита окарактерисала као „ненормално“, оценивши да би могло да се ради о апарату који је намењен за уништавање других сателита.

Међутим, сателити-инспектори су космички апарати који имају могућност да се крећу по орбити и да комуницирају са другим сателитима.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u