РУСИ ВИШЕ НЕЋЕ ДА ТРПЕ: Подигли авионе и бомбардовали ПРОТУРСКЕ снаге, ТУРСКА ВОЈСКА одмах прекинула нападе!

RUSI VIŠE NEĆE DA TRPE: Podigli avione i bombardovali PROTURSKE snage, TURSKA VOJSKA odmah prekinula napade!

20 februara 2020

Avioni Su-24 ruskog ratnog vazduhoplovstva izveli su napad na teroriste, što je omogućilo sirijskim trupama da odbiju sve napade, saopštio je Centar za pomirenje zaraćenih strana u Siriji.

Centar je naveo da su proturski militanti uz podršku turske artiljerije probili odbranu sirijske vojske na području Kminasa i Najraba.

„Kako bi sprečili da bande ne prodru dublje u sirijsku teritoriju, na zahtev sirijske komande avioni Su-24 vazduhoplovnih snaga Rusije bombardovali su oružane formacije terorista koji su se probili. To je omogućilo sirijskim trupama da uspešno odbiju sve napade. One su uništile jedan teroristički tenk, šest pešadijskih oklopnih vozila i pet kamioneta sa oružjem velikog kalibra“, navodi se u saopštenju Centra.Turska je prekinula artiljerijske napade na sirijske vladine trupe nakon što ih je Rusija primetila i o tome obavestila Tursku, ističe se u saopštenju Centra za pomirenje.

„Turska strana je preko linije dekonflikta obaveštena da su ruska sredstva za objektivnu kontrolu otkrila artiljerijsku vatru sa turskih položaja na odrede sirijske vojske… Nakon što je turska strana dobila ove informacije, njihova artiljerijska vatra je prekinuta“, navodi se u saopštenju.

Rusija je pozvala tursku stranu da prekine da podržava teroriste i snabdeva ih oružjem, navodi se u saopštenju Centra.

„Skrećemo pažnju na činjenicu da ovo nije prvi slučaj da turske oružane snage podržavaju teroriste. Pozivamo tursku stranu da prestane da podržava dejstva terorista i predaje im oružje, kako bi se izbegli incidenti“, naglasio je Centar.

Centar je dodao da su u napadu turske artiljerije ranjena su četiri sirijska vojnika.

KOMENTARI9 komentara

 1. Slobodanka says:

  Celo vreme to je veoma upadljivo: Turska je krenula u veliku vojnu ekspediciju u sirijski Idlib, a tamo nema vazdušnu zaštitu za tu svoju silnu vojsku. Verovatno su računali da Rusi neće smeti da ih biju, kad ono cvrc.

 2. Slobodanka says:

  Turska traži od SAD da rasporedi Patriot rakete na sirijske granice. Turčin br. 1 hoće da Rusi i Amerikanci medjusobno rate zbog njega. Na kraju bi rekao: Ovde više nema Rusa, ovde više nema Amerikanaca, Erdogan je ovde.

  • Slobodanka says:

   "rate" tojest ZARATE

  • opet ja says:

   Demantovali su za Patriot.

   • Mile says:

    Lažu u tom demantiju. Evo sad idu vesti da zvaničan zahtev Turske je stigao u Vašington.

 3. Miraš says:

  Informacije o zahtevu Turske SAD-u za isporuku protivvazdušnih raketnih sistema „Patriot“ za obuzdavanje sirijskih trupa nisu istinite, izjavio je portparol turskog Ministarstva odbrane. Ranije je agencija Blumberg, pozivajući se na izvor u Ankari, javila da je Turska od SAD-a zatražila dva sistema za protivvazdušnu odbranu „Patriot“ za obuzdavanje sirijskih trupa koje Rusija podržava iz vazduha. Prema podacima agencije, Turska traži da se „Patriot“ rasporedi na njenoj južnoj granici i „dozvoli joj da slobodno kažnjava sve buduće napade sirijskih trupa koje Rusija podržava iz vazduha“. ... Ministarstvo odbrane Turske saopoštilo je da su u vazdušnom napadu u Idlibu poginula dva turska vojnika, a pet je ranjeno.

 4. Roy says:

  Turko ministartvo odbrane priznalo je da su ubijena dva turska vojnika i pet ranjeno, a za teroriste kazu Rusi da su ih pomlatili sve koji su probili sirijske linije odbrane.

 5. Gardista says:

  Samo jako.

 6. M says:

  Konačno da Rusi uspijevaju (nadam se točno) locirati izvore protivničke paljbe,raketne,artiljerijske i druge!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *