РУСИЈА ДИРЕКТНО ОПТУЖИЛА ТУРСКУ: Они набављају оружје терористима

РУСИЈА ДИРЕКТНО ОПТУЖИЛА ТУРСКУ: Они набављају оружје терористима

12 фебруара 2020

Ситуацију у сиријском Идлибу погоршавају оружје и муниција увезени из Турске за терористе, саопштило је Министарство одбране Русије.

Министарство наводи да су повод за заоштравање терористички напади, које су Русија и Турска више пута забележиле, на суседна цивилна подручја Сирије, који су довели до реципрочних акција сиријских владиних снага.„Управо због провокација терористичких група које се ‘људским штитом’ покривају у зони деескалације Идлиб од контранапада сиријских владиних снага, данас трпи цивилно становништво. Ситуација је значајно погоршана транспортом оружја и муниције у зону деескалације преко турско-сиријске границе, као и колонама турских оклопних возила и трупа које улазе на сиријску провинцију Идлиб“, истиче се у саопштењу.

Министарство је додало и да нису истините изјаве представника Турске да руски војници нападају цивиле у зони деескалације Идлиб.

„Активности руске војске и, пре свега, руског Центра за помирење зараћених страна у зони деескалације Идлиб, спроводе се искључиво на основу споразума из Сочија“, истиче се у саопштењу.

Министарство додаје да ни саопштења о масовном одласку избеглица из зоне деескалације Идлиб немају основа.

„Значајан део становника провинције Идлиб безбедно напушта опасна подручја и прелази у подручја под контролом сиријске владе“, наводи се у саопштењу Министарства.

Такође се наглашава да је од терориста сада ослобођена и важна саобраћајна артерија – ауто-пут М5 који повезује северну престоницу Алеп, која је тренутно у блокади, са јужним градовима Хамом, Хомсом и Дамаском. Истиче се да ће захваљујући томе нормализовање живота у Сирији значајно убрзати свој темпо.

KOMENTARI4 коментара

 1. persida says:

  Brzina u shvatanju neke pojave je element inteligencije. Da li je moguce da Rusi ovo tek sada saznaju.

  • Mile says:

   Ovo (prenos naoružanja iz Turske u sirijski Idlib) dešava se intenzivno prethodnih dana i nedelja. Dakle Rusi uredno prenose vesti, a problem je kako ti shvataš vesti.

  • Milan says:

   Kad su snage SAA oslobodile veći grad Marat al Numan i nastavile da oslobadjaju put M5 napredujući ka sledećoj ključnoj tački, ka gradu Saraqibu, otprilike od tada je država Turska počela da intenzivno prebacuje naoružanje u Idlib i to u većim količinama. Ali bitno je da ti brže bolje i kao i obično podsmehnula si se Rusima. Klevetuša i klepetuša.

 2. Jovan says:

  Brzina u blaćenju Rusa je persanova jedina "sposobnost".

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u