РУСИЈА ДОНЕЛА ХИТАН ЗАКОН

RUSIJA DONELA HITAN ZAKON

18 marta 2020

VLADA Rusije podržala je inicijativu da se zakonom ovlasti Ministarstvo pravde RF da po skraćenoj proceduri, koja bi trajala najviše tri dana, suspenduje delovanje „nevladinih organizacija koje se finansiraju iz Sjedinjenih Država“.

Sa inicijativom – uz koju je priložio i kratki tekst zakona kojim bi to bilo regulisano – istupio je poslanik u Državnoj Dumi Andrej Lugovoj.U obrazloženju je napisao da je svrha donošenja zakona i proširenih ovlašćenja Ministarstva pravde „presecanje delovanja NVO koje nanose štetu Ruskoj Federaciji“. Jer, iza takvih NVO se kriju zapadne i prozapadne snage koje deluju protiv Rusije.

Inicijativu Lugovoja podržao je, pored ostalih, zamenik predsednika zakonodavnog komiteta Dume Mihail Jemeljanov koji je ukazao da su takve NVO „jedno od oružja američke meke moći pomoću koje destabilizuju politički sistemi nepoćudnih zemalja“.

Vlada RF je povodom inicijative (i zakona) Lugovoja zaključila:

„Predloženi zakon zaslužuje podršku jer Ministarstvu pravde obezbeđuje dopunska ovlašćenja za presecanje delovanja neprofitnih organizacija koje politički deluju u Rusiji, a dobijaju novac i imovinu od građana ili organizacija SAD. Delovanje takvih struktura – ako nanose štetu interesima RF – moraju se pozabaviti tužilaštvo i organi izvršne vlasti. U takvim slučajevima vlasti Rusije treba da imaju mogućnost da delovanje takvih struktura onemoguće u roku od tri dana“.

Inicijativu Lugovoja već su podržale sve partije koje su predstavljene u Dumi – Jedinstvena Rusija, Komunistička partija RF, Liberalno-demokratska partija i Pravedna Rusija.

Ima, doduše, i onih koji smatraju da nema potrebe donositi posebni zakon o NVO koje se finansiraju ioz SAD jer već postoji zakon o NVO stranim agentima.

U Rusiji trenutno deluje preko 70 NVO koje su same zatražile status „strani agent“ ili su im ga državni organi dodelili.

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Ja sam citao da su Rusi to uradili pre nekoliko godina. Ko ovde koga laze i sa kojim ciljem?

    • Velika Metla says:

      Jesu i tada,ali samo deo tih organizacija. Sve ove globalističke NVO su finansirane od fašiste Soroša,preko Blera,Klintonovih i ostalih bednih slugu njihovih. Bez obzira na sve,nadam se da će Putin i Tramp stati nogom za vrat globalistima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *