РУСИЈА ИМА ОДГОВОР за Америку

РУСИЈА ИМА ОДГОВОР за Америку

4 фебруара 2019

Русија ће технички лако одговорити на одлуку САД о започињању процедуре иступања из Споразума о ликвидацији ракета средњег и кратког домета.

„Домет ракете ’Калибар НК‘ морског базирања, у случају трансфера на земљу износиће 2,6 хиљада километара“, преноси „Комерсант“, позивајући се на неименоване владине изворе.„Хиперзвучна ракета копненог базирања средњег домета биће развијана на основу производа 3М22 ’Циркон‘, који је разрадила Руска научно-производна организација ’Машиноградња‘“, пише лист позивајући се на неименовани извор у војноиндустријском комплексу.

Подсетимо, недавно су САД, а потом и Русија, објавиле да излазе из Споразума о ликвидацији ракета средњег и кратког домета. Руски председник Владимир Путин изјавио је да ће Русија одговорити истом мером на одлуку САД о иступању из Споразума, тако што ће и сама обуставити своје учешће у њему. Русија почиње научно-истраживачке радове на стварању нових видова ракета.

„Одговорићемо истом мером. Амерички партнери објавили су да обустављају своје учешће у Споразуму, што и ми чинимо. Они су најавили да врше научно-истраживачке радове на стварању нових видова ракета, а ми ћемо исто поступити“, појаснио је председник Русије.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u