RUSIJA: Koji ruski konvoj je uništen, o čemu Porošenko priča?

RUSIJA: Koji ruski konvoj je uništen, o čemu Porošenko priča?

15 avgusta 2014

igor-konasenkov-1Ministarstvo odbrane Rusije prvo je demantovalo „vesti” da je ruska oklopna kolona prošle noći ušla na teritoriju Ukrajine, a potom je – danas popodne – odbacilo tvrdnje ukrajinskog predsednika Petra Porošenka i ostalih iz kijevske hunte da je dobar deo te kolone bio uništen.

„Nikakve ruske vojne kolone koja je presekla rusko-ukrajinsku granicu nije bilo! Ni noću ni danju. Zato će biti dobro ako je ukrajinska artiljerija uništila tog fantoma, a ne izbeglice ili sopstvene vojnike” – izjavio je portparol ruskog ministarstva general-major Igor Konašenkov”.

Prema njegovim rečima, izjave poput Porošenkove – zasnovane su na nekim fantazijama, a još verovatnije – na pretpostavkama nekih novinara. Ali, naglasio je Konašenkov, takve fantazije ne mogu da budu predmet ozbiljnih razmatranja najviših funkcionera bilo koje zemlje.

I rukovodstvo Donjecke Republike je opovrglo tvrdnje kijevskih vlasti da je na istoku Novorosije uništena kolona ruske oklopne tehnike.

Potpredsednik vlade DNR, Andrej Purgin, izjavio je: „Nikakvu oklopnu tehniku iz Rusije nismo dobili. Nikakve ruske jedinice niti vojna tehnika nisu prešli granicu. Samim tim ne može ni biti reči o bilo kakvom uništavanju ruske oklopne tehnike”.

Zamenik portparola generalnog sekretara UN, Farhan Hak, izjavio je da Ujedinjene nacije ne mogu potvrditi da je kolona ruske vojne tehnike prešla granicu sa Ukrajinom.

Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije pozvalo je ambasadora Rusije u Londonu, Aleksandra Jakovenka, da objasni informacije da je na teritoriju Ukrajine ušla kolona ruske vojne tehnike.

KOMENTARI4 komentara

  1. Spasoje says:

    Ne znaju više šta izjavljuju i pišu,šta da rade,jer na svim frontovima gube,hunta nacistička i zapadnjaci psi ratova u svijetu.Doći će im kraj.

  2. MISSKE says:

    Ovima bi i Gebels pozavideo !

  3. marijana* says:

    na osnovu nekih zbivanja na fb,iz mog iskustva ,mislim da je gdin konašenkov u pravu kad sumnja da kijevska hunta i porošenko daju ispravne izjave,a koje im neko možda sugeriše ili ih sami lažiraju da bi dobili na značaju... pokušavaju na sve načine da"opravdaju"ono što je evidentno,tako da je postalo očigledno suludo i glupo i na žalost,po sve tragično!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *