РУСИЈА ОБЈАСНИЛА: Ево шта је Путин мислио кад је рекао: „Да не цвиле касније“

RUSIJA OBJASNILA: Evo šta je Putin mislio kad je rekao: „Da ne cvile kasnije“

21 decembra 2018

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov prokomentarisao je izjavu Vladimira Putina „da ne cvile kasnije“, rekavši da je on imao u vidu potencijalni odgovor Rusije na moguće razmeštanje novih američkih raketa u evropskim zemljama.

Kako je pojasnio, Putin je te reči rekao juče tokom svoje godišnje konferencije za novinare u kontekstu povlačenja SAD iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa„S tehnološke strane gledišta ruski predsednik je mislio na ono što je i ranije govorio. Radi se o izlasku Amerike iz Sporazuma o raketama koji potencijalno može rezultirati razmeštanjem novih raketa malog i srednjeg dometa u evropskim zemljama, kao što je to bio slučaj tokom Hladnog rata. To će dovesti do situacije u kojoj bi Rusija morala da usmeri svoj raketni arsenal prema njima kako bi postigla paritet.“, rekao je.

Peskov je takođe naveo i da su odnosi Rusije i Amerike žrtva provokacije koju su ukrajinske vlasti sprovele u Kerčkom moreuzu.

Prokomentarisao je i nedavni poziv američkog državnog sekretara Majka Pompea „glavnom raskolniku ukrajinske pravoslavne crkve Epifaniju“, rekavši da je u pitanju postupak „bez presedana“ koji predstavlja mešanje u unutarcrkovno pitanje Ukrajine, što se nikada ranije u istoriji nije dogodilo.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. ljubi sav says:

    Amere svrbi guza,kad tad ce dobiti po guzici,samo sto onda nece valjati za ceo svet!!

  2. Taipova Češma says:

    Kratko i jasno : DA ZNATE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *