РУСИЈА ОДЛУЧИЛА – „Црна Гора нас не интересује, окрећемо се Србији!“

RUSIJA ODLUČILA – „Crna Gora nas ne interesuje, okrećemo se Srbiji!“

7 avgusta 2016

Vladimir-Putin-Srbija-srpska-720Moskva se pomirila s gubitkom Crne Gore i koncentrisala snage na zadržavanje svojih pozicija u Srbiji, ocenio je informativni portal Utro.ru.

Portal ocenjuje da će, u slučaju da Srbija, kao ključna zapadno-balkanska zemlja, “konačno kapitulira” pred pritiskom NATO, Rusija biti “potpuno izbačena iz regiona”.

“Ali, s mnogim postjugoslovenskim republikama Rusija je povezana istorijski, slovenstvom, i pravoslavnom religijom i već zato ne može sebi da dozvoli da se skloni od učešća u njihovoj sudbini”, ocenjuje portal.

U komentaru se ocenjuje da aktiviranje vojne i trgovinsko-ekonomske saradnje sa Srbijom predstavlja još jedan odgovor Rusije na širenje Alijanse na Crnu Goru.

“Ako razmatramo aktiviranje saradnje sa Srbijom, kao odgovor na uvlačenje Crne Gore u NATO, doći ćemo do zaključka da je Moskva prihvatila ulazak Crne Gore u Alijansu kao već svršenu stvar. Rusiji nije na ruku da se ozbiljno uvlači u geopolitičku borbu za Crnu Goru, kada pored sebe ima Donbas koji krvari, a na Bliskom Istoku gori Sirija”, ocenjuje Utro.ru.

KOMENTARI12 komentara

 1. Sančo Pansa says:

  Možda griješim, ali sam mišljenja da nema ništa ni od ulaska CG u NATO, to je najviše forsirano da bi se proizveli sukobi unutar CG, ili pak da se Rusija zaleti u finansiranju opozicije i onda da dođe do sukoba koje bi SAD i VB pripisali Rusiji...Ovako kad je Rusija digla ruke, onda ništa neće biti od ulaska CG u NATO...

  • Nebojsa says:

   Pa ako je stvarno Rusija odustala od CG to moze znaciti jos zesce ucenjivanje CG od strane zapada. Sacekajmo pa cemo videtista ce se desavati. Dogadjaji se redjaju sve brze i brze. Necemo dugo cekati na rasplet u CG.

  • Alojz Stepinac says:

   Crna Gora će dogodine postati punopravna članica NATO saveza.

 2. Rale says:

  Crnoj Gori sledi ukrainski scenario,i to jako brzo....

  • Bajurina says:

   Tako ti bog dao sinko kako ti mislis da ce bit rata u C Gori

 3. Harry Neron says:

  Ako je ovo istina, Srbija če postati još veča rupa na mapi Europe. Zapad če jednostavno putne pravce od juga prema severeu vuči preko Crne Gore umesto preko Srbije, slično kao je pravac prema Istambulu preokrečen sa Srbije na Rumunsku i Bgarsku. Sve če biti viđeno veoma brzo kod jonskog pravca ako če se ubrzano početi graditi jadransko jonski autoput i gasovod.onda je t ainformacija tačna ako ne ova info je još jedan kisli krastvac ili patka, kako ko oče.

 4. izbeglica srbin says:

  sve se zna desu srbi ziveli i koje su granice srbiji to ce se branuti svim srestvima crna gora vazna koli ki srbija i bila je uvek njegosova

 5. Alojz Stepinac says:

  "Snažna" Rusija "odustala" od Crne Gore. Putin popio težak šamar.

 6. Stamenković Bratislav says:

  Ljigavi su bili,ljigavi će i ostati,njihov đed saseka samuraja,viđeo mu jaja

 7. Rastko says:

  Hoće li srpska vlast imati hrabrosti i mudrosti da iskoristi priliku?

 8. Waffen-SS (NS) says:

  Nadam se da će i Srbija prestati da ih interesuje! I to što pre... Ne daj Bože da te Rus brani i Grk hrani.

 9. Aleksandar V. Pavlovic says:

  Puste ljudi malo da priroda obavi svoje... Nisu glupi da se razmecu snagom i vremenom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *