РУСИЈА ОТКРИВА ВЕЛИКУ ТАЈНУ: Америка ЕУ и НАТО о војсци Косова КРИЈУ ОВО…

RUSIJA OTKRIVA VELIKU TAJNU: Amerika EU i NATO o vojsci Kosova KRIJU OVO…

15 decembra 2018

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je Misiju Ujedinjenih nacija na Kosovu da hitno rasformira sve oružane formacije kosovskih Albanaca.

MSP je navelo da formiranje vojske nepriznatog Kosova predstavlja kršenje Rezolucije 1244 i vodi ka destabilizaciji.“Međunarodne snage na Kosovu, pre svega Unmik i Kfor u skladu s odobrenim mandatima, na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, imaju obavezu da hitno učine sve što mogu da bi se izvršila demilitarizacija i da bi se rasformirale sve oružane kosovsko-albanske formacije”, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva.

Odluka o transformisanju Kosovskih snaga bezbednosti u punopravnu kosovsku armiju predstavlja korak kojim se grubo narušava Rezolucija 1244 SB UN, a njegov cilj je ozbiljno narušavanje situacije na Balkanu i stvaranje rizika od obnavljanja oružanog sukoba u tom regionu, objavilo je rusko ministarstvo, preneo je Sputnjik.

U saopštenju se ocenjuje da retorika niza političara iz SAD i Evropske unije, visokih generala NATO, koji pokušavaju da ubede sebe i okolinu da odluka Prištine ne menja suštinu Kosovskih snaga bezbednosti – izaziva čuđenje.

“Reč je o dvostrukom povećanju njihove brojnosti, formiranju rezervnih snaga, a glavna stvar je promena suštine snaga koje su donedavno imale funkciju civilne odbrane. Uz podršku SAD i niza zemalja NATO-a već se vodi pojačana priprema vojske, povećava se isporuka oružja i tehnike kosovskim Albancima“, navelo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

U saopštenju se ističe da zapadne prestonice i Brisel ignorišu konstruktivnu i odgovornu politiku Beograda, usmerenu na traženje kompromisa i smanjenje napetosti. Srpsko rukovodstvo se, kako se dodaje, pre svega suzdržalo od usvajanja mera kojima bi se odgovorilo na to što je Priština u novembru uvela stoprocentne carine na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, koja je „praktično usmerena na stvaranje katastrofalnih uslova za kosovske Srbe i nastavak etničkog čišćenja nealbanskog stanovništva“.

“Konstatujemo da kosovski ‘premijer’ Ramuš Haradinaj, koji po nalogu SAD vodi politiku zaoštravanja krize, sistematski preteći da će nasilje i rat na Balkanu biti obnovljeni, predstavlja oličenje neodrživosti zapadne propagandne koncepcije koja aktivno nameće stvaranje kosovske ‘državnosti’”, navodi Ministarstrvo.

“Kosovo očigledno sve više postaje tačka nestabilnosti, izvor konfliktnog potencijala u regionu. Posrednička uloga Evropske unije u dijalogu Beograda i Prištine je propala“, zaključuje se u saopštenju ruskog Ministarstva.

(Tanjug)

KOMENTARI5 komentara

 1. Deda Micko says:

  Otkrise Rusi toplu vodu na Havajima, opsta mesta, trla baba lan da joj prodje dan. A pomoci niotkuda.

  • padre says:

   Deda, deda, ostareo si ali još uvek pričaš gluposti!

  • Miraš says:

   Vladar Srbije i njegova SNS svita ne nameravaju da sačuvaju KIM u sastavu Srbije, u skladu sa tim nisu spremni ni za ozbiljniju saradnju sa Rusijom i drugim slobodarskim zemljama.

 2. marko says:

  treba unistavati oruzje u albaniji srbi

 3. rajko says:

  kao i obično, ja ne saznadoh šta to oni kriju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *