RUSIJA POJAČAVA SANKCIJE PROTIV ZAPADA: Zabranjuje se uvoz stranih automobila!

RUSIJA POJAČAVA SANKCIJE PROTIV ZAPADA: Zabranjuje se uvoz stranih automobila!

18 августа 2014

moscow-overviewUkoliko bi SAD i EU uvele dodatne sankcije Rusiji, Moskva bi mogla da pojača sankcije protiv zapadnih zemalja, a u nove mere, između ostalih, spadala bi zabrana uvoza automobila.

Zbog situacije u Ukrajini, zapadne države uvele su sankcije Moskvi, uključujući finansijski i energetski sektor, dok se na takozvanoj crnoj listi nalazi veći broj ruskih zvaničnika.

Prema pisanju ruskog dnevnika „Vedomosti“, od ukupnog broja automobila prodatih u Rusiji od početka godine, 27 odsto je stiglo iz inostranstva, od kamiona 46 odsto je od stranih proizvođača i isto tako 13 odsto autobusa.

„Vedomosti“ navode da bi Rusija, koja negira optužbe da naoružava profederalne snage na istoku Ukrajine, mogla da uvede potpunu ili delimičnu zabranu uvoza automobila.

– Nova zabrana ne bi obuhvatala strane proizvođače automobila unutar Rusije. `Ford`, `Folksvagen`, `Ford-Reno`, `Tojota` i `Hjundai` imaju svoja postrojenja u Rusiji“, ističu „Vedomosti“.

Predlozi za nove mere već su poslati pred ruskog predsednika Vladimira Putina, ali još nije doneta nikakava odluka.

Nove trgovinske sankcije Rusije prema Zapadu biće moguće ukoliko zapadne zemlje uvedu slične mere Moskvi.

Rusija je uvela zabranu uvoza određenih poljoprivrednih proizvoda iz EU, SAD, Australije, Kanade i Norveške.

KOMENTARI4 коментара

  1. Pavle says:

    Nepotpuna informacija opasnija je od loše napisanog teksta... Mnoge američke firme izvan Rusije rade u kooperaciji sa velikim ruskim gigantima i kao rezultat te saradnje su mnoga nova vozila kako za civile tako i za vojne svrhe... Ne mora mnogo da se istražuje dovoljno je pogledati ruske najavljene projekte za idući svetski sajam automobila i eto odgovora ...da li bi sami sebi podmetnuli nogu..naravno da ne ali politika je takva...udara se u sva zvona, rade klepetuše i prangije a ekonomija cveta.. nikad bolje zaradjeni novac nego ovih meseci svetske krize ...Nova lada,terensko vozilo kooperacije Krajslera i ruske firme biće šlag na torti idućeg sajma ...

  2. zmmaj says:

    pa... do sad su za sajam napravili par vozila nove lade... Sad, mogu sankcije :)

  3. ilija djordjevic says:

    BRAVO,svakako da je svaka odluka kontra merama prava odluka,stoga podrska u svakoj sledecoj odluci 101%..... BRAVO....

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u