РУСИЈА ПОРУЧИЛА: Нема стајања, сада идемо до краја!

RUSIJA PORUČILA: Nema stajanja, sada idemo do kraja!

4 oktobra 2015

Russian Air Force Sukhoi Su-34 fighter 2Ruske vazduhoplovne snage izvršile su, tokom poslednja 72 sata, najmanje 60 napada u Siriji i značajno umanjile vojni potencijal terorista u toj zemlji, izjavio je visoki zvaničnik ruske vojske, Andrej Kartapolov.

Kartapolov iz ruskog Generalštaba, rekao je da su vazduhoplovne snage gađale više od 50 objekata Islamske države (IS).

– Napadi su izvršeni iz vazdušne baze Hmejmim na čitavoj teritoriji Sirije – rekao je Kartapolov, navodi agencija RIA.

Kartapolov je dodao da je, pre napada, Rusija o tome obavestila Sjedinjene Američke Države i preporučila da SAD obustavi svoje letove u oblastima u kojima će delovati ruska vojska, preneo je Rojters.

Amerikanci su u razgovoru rekli da u tom regionu nema nikog drugog osim terorista – izjavio je Kartapolov, misleći na oblast u kojoj su delovale ruske vazduhoplovne snage, objavio je Interfaks.

On je za ruske medije dodao i da Rusija namerava da pojača intenzitet vazdušnih napada na ciljeve terorista u Siriji.

Rusija je pre tri dana pokrenula vojne operacije protiv IS u Siriji, a rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su mete vojna oprema, komunikacije, skladišta oružja, municija i gorivo.

Kako je rekao pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov, glavni zadatak ruskog vazduhoplovstva u Siriji je borba protiv terorizma i podrška legitimnim sirijskim vlastima u antiterorističkim naporima.

(Vesti online)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *