РУСИЈА ПОСЛАЛА ПОРУКУ СРБИЈИ: Да ли је ово могуће?

РУСИЈА ПОСЛАЛА ПОРУКУ СРБИЈИ: Да ли је ово могуће?

21 маја 2018

Русија мора да брани Србију и да са њом развија најближе могуће односе, јер је она кључна карика на Балкану, а у Београду ће се одлучивати судбина читаве Европе!

Ово је у Москви поручио Алексеј Журављов, лидер партије Родина, чији је оснивач блиски Путинов сарадник Дмитриј Рогозин. Журављов упозорава да Запад по сваку цену хоће да одвоји Србе од Руса и позива на „одбрану Србије“.Велики притисци

Руски политичар истиче да сви посланици Думе знају да Србија трпи велике притиске Запада због одличних односа са Москвом.

– Запад жели да Србију одвоји од Русије. Оснивач наше партије Дмитриј Рогозин Србији је увек поклањао нарочиту пажњу и помагао српском народу да очува јединствени простор. Ми настављамо ту линију и успостављамо везе које ће омогућити конструктивну сарадњу – рекао је Журављов у интервјуу за портал „Факти“. Према његовим речима, Британија и САД ће свим методама и средствима покушавати да покидају заједништво словенског света.

– Желимо да се против тога боримо дипломатским, друштвеним и политичким методама. Русија је кост у грлу Американцима. Ми им сметамо да завладају светом, али нисмо ми ти који прилазе њиховим базама и границама, већ обратно. Ми смо самим постојањем опасност за њих, исто као и српски народ. Јасно је да је Србима и Русима суђено да буду заједно. Притом, не мислим само на Србе у Србији, већ и на судбину српског народ који живи у Црној Гори и у РС – подвлачи Журављов.

Кључеви Европе

Према његовим речима питања и проблеми са којима се Србија суочава требало би да буду стављени на дневни ред у државној Думи Русије.

– Запад ради просто: купује руководство и елиту. Црна Гора је директан доказ. Народ је питање на месту број два. Њиме се управља преко медија и зато не пишу да Русија за Србију ради више него Запад. Не схватају да је неко спреман да да живот за земљу или за братски народ – навео је Журављов.

Политички аналитичар Бранко Радун, коментаришући ове наводе, каже да Србија заиста држи кључеве Европе.

– Врло често се говори како је само Русија битна Србији и тај однос се углавном посматра једнострано. Мање се говори колико је Србија потребна Русији. Србија има јединствену позицију на Балкану у којој држи кључеве Европе. Нисмо ни богат, ни велики народ, али смо и те како важни на геополитичкој мапи света јер су на Балкану увек почињали и ратови и револуције – закључује Радун.

Рогозин иде на нову функцију

Руски председник Владимир Путин потписао је декрет о именовању нових чланова руске владе. Састав новог кабинета оформљен је са незнатним изменама. Министар спољних послова остао је Сергеј Лавров, а одбране Сергеј Шојгу.

У кабинету, који броји 10 заменика премијера и 22 министра, нема Дмитрија Рогозина, који је обављао функцију вицепремијера задуженог за одбрамбену индустрију. Он се, како сазнајемо, спрема за нову највишу државну функцију.

(Медији)

KOMENTARI9 коментара

 1. goran says:

  Novo tumbanje akrepa koji ni o cemu ne odlucuju.

 2. oliver says:

  А где ће Рогозин.Путин се ослободио још једног незгодног сведока.Или како их назива-националисте.Ко да је то нешто лоше.(

 3. Za Srbiju says:

  Srbi u Srbiji žive 7527 godina. Zašto je sve počelo sa nama? Da li će sa nama i da se završi ovaj svet?

   • Tomislav says:

    Zadivljujući komentari idiota!!

  • Miki says:

   Ipak smo mi najstariji narod evrope,a oko nas su samo bivši odbegli srbi koji su se po zapadnom receptu transformisali u naše neprijatelje.

 4. PRVA LINIJA says:

  ROGOZIN CE BITI SPREMAN I OSPOSOBLJEN DA ZAMENI KAD DODJE TRENUTAK BATJU... NIKAD VISE NECE MOCI RUSIJU DA VODE GORBACOV ILI JELJCIN, VIDELI SU ZAPADNO PRIJATELJSTVO I IZUZETNOST NA DELU... A OVOG KAD NAUCE I SPREME SECACE SE PUTINA KAO DEVE MARIJE...DOBICE NOBELA U VISE KATEGORIJA...

 5. gnom says:

  To sve jeste tako, nego daj nešto konkretno. Izgradite baze kod nas i pomozite u razvoju ekonomije pa će biti pomoći.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u