РУСИЈА САОПШТИЛА: Америка спрема рат, а Русија се спрема – за рат

RUSIJA SAOPŠTILA: Amerika sprema rat, a Rusija se sprema – za rat

27 oktobra 2018

ZAMENIK šefa departmana Ministarstva inostranih poslova Rusije za kontrolu nad naoružanjem Andrej Belousov upozorio je da Vašington izlazi iz Sporazuma o raketama malog i srednjeg dometa zato što se sprema za rat.

Belousov se na ovaj način oglasio nakon što je nadležni komitet Ujedinjenih nacija u američkoj režiji blokirao iznošenje pred Savet bezbednosti UN predloga rezolucije iniciranog iz Moskve da se sa Ist Rivera pozove na nediranje u taj za međunarodnu stabilnost važan dokument.Posle glasanja u komitetu, reč je uzeo predstavnik SAD Robert Vud koji je ponovo optužio Rusiju da krši taj sporazum. Pritom je rekao:

„Mi već pet godina pokušavamo da ubedimo Rusiju da to ne čini. Rusi su nedavno priznali da su proizveli raketu kopnenog bazirala, ali tvrde da ona ne izlazi izvan limita utvređenih sporazumom. SAD u toj situaciji više nisu mogle da pokazuju strpljenje“.

Belousov je uzvratio da Moskva još od 2000-te ukazuje da Amerikanci krše sporazum o raketama srednjeg dometa, pa nastavio:

„Nedavno su SAD saopštile da se Rusija sprema za Rat. Da, Rusija se sprema za rat. Spremamo se da zaštitimo svoju zemlju, svoj teritorijalni integritet, svoje principe, svoje vrednosti i svoje ljude. Da, mi se spremamo za takav rat“.

Belousov je u ovom kontekstu poručio Amerikancima:

„Samo, postoji ozbiljna razlika između nas i Sjedinjenih Američkih Država. Ta ralika je u jednoj jedinoj reči. Ruska Federacija se sprema `za rat`, a Sjedinjene Države spremaju – rat. Ako nije tako, zbog čega Sjedinjene Države istupaju iz sporazuma, povećavaju svoj nuklearni potencijal i donose novu nuklearnu doktrinu koja snižava nivo opsanosti za moguću primenu nuklearnog oružja? Evo, ovo je pitanje za sve nas“.

Moskovski vojni eksperti su, inače, povodom ovog okršaja u komitetu UN ukazali da je američka avijacija prebacila u Evropu najveću partiju projektila od bombardovanja Srbije 1999-te.

„To je indikator da Amerikanci sasvim ozbiljno računaju sa mogućim ratom u Evropi i da su pristupili povećavanju svojih vojnih arsenala. Protiv koga? Protivnik je za njih samo jedan – Rusija! Povećavanje arsenala svedoči i o promeni operativnih planova u kojima figurira Rusija. Odnosno: o povećanoj verovatnoći vojnog konflikta sa Rusijom“ – ocenio je Igor Korotčenko, glavni urednik magazina „Nacionalna odbrana“.

Viktor Murahovski je uveren da se radi o realizaciji američke strategije obuzdavanja Rusije u okvirima operacije Atlantic Resolve planirane u proleće 2014-te i strategije „4 puta 30“ koja je utvrđena u junu ove godine.

On je dodatno ukazao: „Amerikanci već modernizuju veliki broj aerodroma u Evropi, luka i železničkih čvorišta, a obnavljaju i kanale i magistralne linije veze. To se naziva uređivanjem teatra ratnih dejstava, a ona formula predviđa da NATO ima – za manje od 30 dana – u pripravnosti 30 kopnenih bataljona, 30 eskadrila i 30 ratnih brodova. Tome se prilagođava infrastruktura uglavnom na istoku Evrope, radi toga se povećavaju arsenali“.

(Fakti)

KOMENTARI5 komentara

 1. Velika Metla says:

  Dok god Rusija ima saveznika ZIMU ove "herojčine" zapadnjačke mogu samo da kevću! Znači..............,nakevćati ćete se,i ništa uraditi nećete! Ali,ko ga šiša,vredi pokušati,pa iako ne uspe,ginuće latinosi,čamuge,osuđenici na doživotnu robiju,ustaše,poljaci,milogorci, i ostala boranija!

 2. Zivoder iz Oseka i Ovcare says:

  Cim su Kromanjonci postali clan nekog vojnog pakta sa Zapada, to je jasan indikator da se 4.rajh kompletirao i da nacisticka zapadno-katolicka bagra ponovo srlja u rat koji ce kao i uvek izgubiti. EU ce biti unistena od Rusije, najverovatnije ce nemci i poljaci biti nuklearnim bombama unisteni,i to potpuno zasluzeno.

 3. milorad says:

  jelouston će SIGURNO explodirati za 100 god max.U USA to znaju i zato hoće da razore konkurenciju dok su još supersila i tako kao neospornio diktatori sveta oduzmu teritorije koje su im potrebne za preseljenje od nekih slabijih nacija koje će verovatno u procesu osvajanja istrebiti.To je pravi razlog napada na rusiju.Ako u tom trenutuku bude postojala supeersila koja ih može izazvati i sprečiti ih u genocidnim namerama USA imperija i "američki" način života neće preživeti. Zato su spremni SADA ako treba da vode rat jer KASNIJE će biti KASNO za njih. Osim toga to je potez OČAJNIKA koji nemaju šta da izgube jer znaju da su gotovi svakako, zato ovakvo suludo pripremanje i zato dolazi rat i to veliki rat,spreminu su sve da nas pobiju ako će to očuvati njihov "način" života :) otprilike po onoj izreci "ako ja tonem tonete i vi samnom":)Uažsan sebičan i sulud plan.Nijove vojne fabrike rade već 10 god do usijanja jer realno rusiji je rat objavljen na MAJDANU u ukrajini i to je već rat koji je u toku, a direktne oružane borbe će početi najkasnije 2022.

 4. milorad says:

  samo da dodam: kaad jelouston explodira samo pojas izmedju 40 i 45 stepeni geografske širine i to zone duboko unutar kontinenata će biti nastanjive.Najveće teritorije u tom pojasau su ruski zabjkal i ceo taj potez do pacifika,takoddje deo kakvkaskog regiona i mislim da ameriknaci upravo na tu teritoriju pikiraju, mada u toj priči smo i MI hrvati i madjari jer samo ravna područja na malim nadmorskim visinama u tim zonama će biti koliko toliko plodne zone, austrijanci su recimo planinski teren koji će biti ZALEDJEN, francuka je preblizu okeanu i biće OTROVANO zemljište vulkanskim pepelom i biće takodje pod snegom itd, sami stvorite sliku šta će gde da bude ali svaka kopnena zona koja je pod direktnim pristupom vetrova sa mora će biti zatrovano zemlište od vulkanskih padavina.Samo u dubini kontinenta gde vatrovi slabije i redje prodiru zemljište neće biti uništeno i samo na gore navedenim geografskim širinama će biti dovoljno toplo da se održi zemljoradnja.Ovo su sve projekcije mogućih posledica explozije jeloustona i simulacije njegovog udara na život planete, nemoj da mislite da sam ja ovo izmislio ima na netu pa pročitajte, to su ozbiljna istraživanja jer se ozbiljno plaše tog dogadjaja.

  • Roy says:

   Taj Yellowstone je suplja prica i cionisticka laz. U slucaju erupcije unisteno bi bilo sve u krug par stotina km i do granice sa Kanadom, a nikako nebi druge drzave bile ugrozene. Ostali bi netaknuti svi gradovi istocno od Cikaga pa i sam Cikago nebi bio ugrozen.Bio sam u Yellowstone bar 30 puta. To je sila pod zemljom, samo nje to to. Unistilo bi dijelove Montane, Wyoming-a i Idaha-a. Sve drugo bo bilo netaknuto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *