РУСИЈА УПОЗОРАВА НЕМАЧКУ! Ево шта је Путин поручио

РУСИЈА УПОЗОРАВА НЕМАЧКУ! Ево шта је Путин поручио

2 децембра 2020

Немачка влада кренула је клизавим путем интерпретације Конвенције за забрану хемијског оружја, запетљавајући својим одговорима ситуацију у вези са руским опозиционаром Алексејем Наваљним, изјавио је стални председник Русије при Организацији за забрану хемијског оружја

(ОЗХО) Александар Шуљгин.

„Наши немачки партнери ступили су на веома клизав пут тумачења одредби хемијске конвенције у својим интересима. Једноставно речено, стали су на пут непоштовања одредби хемијске конвенције“, рекао је он за РТ.Према његовим речима, у понедељак је 56 земаља-чланова ОЗХО потписало апел Русији да обелодани околности наводне примене хемијског оружја против Наваљног.

„Ми сами бисмо желели да схватимо шта се тамо догодило. Прича је врло мутна, са тамним мрљама“, рекао је.

Шуљгин је истакао да је та прича још више збуњује у светлу недавно објављених одговора Немачке на 76 питања посланика Бундестага.

„Види се да је немачка влада желела да избегне бројна непријатна питања. Стално се појављују фразе да ‘федерална влада ништа о томе не зна’, ‘није упућена’, ‘она не зна’“, додао је он.

Објављивање преписке са ОЗХО за помоћ о Наваљном

Истовремено, он је нагласио да се Русија нада да ће, према договорима са Техничким секретаријатом ОЗХО, убрзо бити објављена цела преписка о теми захтева руске стране за техничку помоћ о случају Наваљног.

„Русија и Технички секретаријат ОЗХО настављају да усаглашавају модалитете техничке сарадње у случају Наваљног, укључујући његове различите аспекте, као што су логистички, правни, технички, операциони и други. За сада се не чини да је могуће предвидети када и како ће се завршити текуће дискусије“, изјавио је Шуљгин.

Како је рекао, Русија је 6. октобра упутила захтев Техничком секретаријату.

„После скоро два месеца морамо да констатујемо да се ништа није променило. Рад на параметрима се отеже, при чему очигледно не нашом кривицом. Остављамо читаоце ове поруке да сами процене чињенице које смо навели. Ово ће бити утолико лакше, јер ће врло брзо, како се надамо, у договору са Техничким секретаријатом, бити објављена цела преписка са представницима ОЗХО на тему нашег захтева за техничку помоћ“, рекао је стални представник.

Влада Немачке је 24. новембра објавила одговор на парламентарни захтев „Алтернативе за Немачку“ о ситуацији око Наваљног. На већину питања није детаљно одговорено.

Подсетимо, раније је у изјави руске делегације пред отварање 25. заседања Конференције држава-чланица Организације о забрани хемијског оружја (ОЗХО) наведено да је Немачка прешла на директно повређивање Конвенције о забрани хемијског оружја, одбивши да сарађује са Русијом у вези са инцидентом са Алексејем Наваљним.

KOMENTARI2 коментара

  1. Ivana says:

    Putine kad nemci pobiju po ko zna koji put milione Rusa vi im oet sve oprostite ko i Srbi hrvatima. Tako mudro i pametno pravo slovenski jer da smo ih pobili na vreme kao šta su oni radili s nama ko bi nas uvek ponovo klao i mrcvario, ko? Samo tako pravo pravoslavno samo opraštati do poslednjeg našeg vernika a naš neprijatelji neka slobodno vrše genocid za genocidom imaju na kome ovaca ko u toru. Genocid je počistio Krajinu od Srba, čisti se srpsko Kosovo, po malo i Srpska Crna Gora i Makedonija od Srba. Isto tako u Ukrajini fašisti bez odgovornost tamane Ruse, Azeri uništavaju pravoslavna groblja ko i šiftari na Kosovu itd. Nigde kraja širokoj glupoj slavenskoj i pravoslavnoj duši.

  2. Ivana says:

    Sad ako nam Putin bude pomagao ko pravoslavnim Armencima protiv muslimana Azera ima da nas nema. Srbi verovali u moć Rusije ali verujemo sve manje i manje. Sve naredbe novog svetskog portka izvršio je putko ko i merkelica ili ameri razlike niđe nama pa?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u