РУСИЈА УВЕЛА САНKЦИЈЕ ХАГУ: Путинов човек у УН очитао лекцију крвопијама! Открио и зашто ПРОГОНЕ СРБЕ! (ВИДЕО)

РУСИЈА УВЕЛА САНKЦИЈЕ ХАГУ: Путинов човек у УН очитао лекцију крвопијама! Открио и зашто ПРОГОНЕ СРБЕ! (ВИДЕО)

18 јула 2019

Хашки трибунал одбио је да спроведе истрагу злочина НАТО који је пре 20 година почео војну офанзиву против СРЈ.

Уместо тога створио је мит да је искључиво Београд крив за рат на Балкану. Окривио је Србе, а све остале заштитио од кривице.Ово је данас, на седници Савета безбедности УН посвећеној раду Механизма за међународне кривичне трибунале (наследник Хашког трибунала) поручио заменик сталног представника Руске федерације у УН, Генадиј Kузмин.

Kузмин је рекао да је за Русију НАТО офанзива на СРЈ значајна јер су мети највише били цивили и цивилна структура, резиденцијалне области Београда, а у нападима су однети животи цивила и деце.

Говорећи о пресудама Хашког трибунала, Kузмин је рекао да су пресуде Готовини, Орићу и Харадинају срамотне, а да је Механизам наставио са таквом праксом.

– Поновљено суђење и још оштрија казна за Kарађића то илуструју. Тако је и у случају Младића. Такве пресуде увек прати агресивна медијска пропаганда и притисак на судије. Притиском у вези са случајем непоштовања суда (оптужбе против радикала Вјерице Радете и Петра Јојића), Механизам покушава да продужи своје постојање.

Kузмин је казао да је Русија забринута због здравственог стања Ратка Младића јер не може да из незавнисних извора потврди да он добија адекватну медицинску помоћ.

– Док се таква ситуација не промени, Русија неће моћи да уплаћује новац у буџет за рад Механизма.

 

 

KOMENTARI5 коментара

  1. Milan says:

    Rusija je sve dosad finansirala Haški tribunal! Tek sada odustaju, a kad je sasvim sigurno pravi srpski vojni kadar uništen. Dok su u tome učestvovali još su nas onako usput cinično pitali: Zašto u Srbiji nema Srba. Kako bi se Rusi osećali da mi učestvujemo u finansiranju nekog novog Haškog tribunala koji bi sudio njihovom ruskom vojnom kadru?

  2. Milan says:

    Kulturne i lepe reči su jedno, a dela su drugo. Gledajmo dela, odnosno gledajmo tokove novca. Sad kad u produžetku treba suditi kosovskim Šiptarima Rusija to neće finansirati. Gledajući po tom prekidu u finansiranju ispada da braća su Rusi i Šiptari. Razumem da Srbiju tj. bivšu SR Jugoslaviju Rusija nije mogla braniti 1999 godine jer nisu ni imali nikakav medjudržavni sporazum o tome. Eventualna sudjenja vojnicima Albanije niko i ne pominje, a i ona je bila agresor 1999 godine. I još da bude lepše ne žele da finasiraju sudjenje UČK teroristima, to prepuštaju kobojagi sudjenju njihovim mentorima iz Vašingtona! Da li Veliku Albaniju pravi samo Amerika? Sve što je svojevremeno Broz i njegova kamarila radila na štetu Srbije i srpskog naroda to izgleda da na neki način čak i danas štiti i odobrava Ruska Federacija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u